Daniel Bjord har skrivit på ett nytt kontrakt

30 JAN 2020 14:16
Gäller fram till april 2022
  • Skapad: 30 JAN 2020 14:16

Efter att ha tillhört Hagfors IBS i fyra säsonger valde Daniel Bjord i april 2018 att lämna för att återvända till moderklubben Filipstad IBK. Men det blev bara en säsong i Filipstad innan han vände tillbaka till Hibs i våras, och det har ju varit en ganska lyckad återkomst. Nu har sportgruppen och Bjord även kommit överens om att denna sejour i Hibs ska pågå lite längre, ett nytt kontrakt har undertecknas och det gäller fram till april 2022.

Under sin tid i klubben mellan 2014 och 2018 gjorde sig Bjord känd som en vass målskytt och var en viktig del i lagetbygget som tog sig till två allsvenska kval 2015 och 2016. Efter återkomsten har han fortsatt att göra mål, men har också gjort assists i en takt han inte varit nära tidigare.

Daniel Bjord. Foto: Hagfors IBS

Hans 16 assists är redan nytt personbästa och hans poäng, 34, är inte långt från hans personbästa på 39. Det vittnar om att han just nu gör sin bästa säsong på seniornivå, oavsett klubbtillhörighet.

Nytt kontrakt påskrivet och det återstår fortfarande sex matcher i serien och förhoppningsvis ett kval. Vad är det som gör att du redan nu väljer att förlänga ditt kontrakt?
- För att jag älskar att spela för Hibs helt enkelt! Kommer spela här så länge Hibs vill ha mig kvar och att de är genomförbart rent praktiskt med familj och jobb.

Hittills har det blivit 18 mål och 16 poäng, och du är på god väg att göra din statistiskt bästa säsong någonsin. Vad är de främsta orsakerna till det tror du?
- Jag tycker att jag har utvecklat mitt spel och fått mer fart och rörelse i det jag gör, tack vare det så får jag mer möjligheter att göra poäng under en match. Sen har jag ju "Toi" (Erik Toivanen) som gör mål på mina passningar också!

Under din förra sejour i klubben bildade du en framgångsrik duo med David Endl och nu är det lillebror Anders Skoog som är ”din” högerforward. Vilka likheter och skillnader finns det mellan dom?
- De två saker som dom har som likheter är väl att de gör massa poäng och att dom gillar att missa mål på mina passningar. Största skillnaden är nog att "Dava" nästan alltid passar, medans brorsan aldrig passar. Dom har förövrigt ganska olika spelstilar överlag men dom är grymma spelare båda två.

En tredjedel av seriespelet återstår. Hur ser du på lagets säsong så här långt?
- Tycker att det har sett bra ut, målet är ju kval och fortsätter vi såhär så kommer vi att fixa det utan problem. De bästa med vårt lag tycker jag är att vi har 3 kedjor som producerar, det är det inte många lag som har i denna serie.

Vi hoppas förstås att Hibs får spela kval framåt vårkanten. Vilka övriga lag tror du når det?
- Lerum såklart, Skoghall och Kumla. Svårt att välja mellan Kumla och Nilsby men tror ändå Kumla kniper den platsen.

Just nu är hemma och är pappaledig med lilla Meera. Vad är det bästa med det? Och hur mycket ”ledig” får du vara?
- Det bästa med att vara hemma med henne är helt enkelt att få spendera tid med henne och se hur hon utvecklas och lär sig saker varje dag. Hon är rätt självgående sen hon lärde sig gå, hon vill helst göra saker själv så jag är ganska överflödig när de inte gäller matning, blöjbyte och sånt som hon inte kan själv än. Men nattsömnen måste vi jobba på, den är sådär alltså tyvärr.

Avslutningsvis, du har ju redan satt nytt personbästa gällande assist i år och har nästan lika mål och assist. Vad är roligast att göra, sätta ett mål från omöjlig vinkel eller spela fram en medspelare som får öppet mål?
- Jag tycker de är roligast att göra assist faktiskt, men de kanske är för att jag inte gjort så många assist i mitt liv.

Fredrik Eriksson i sportgruppen om att Daniel Bjord stannar kvar i klubben:
- Att vi ville förlänga med Bjord var en självklarhet. Han kom till årets säsong bättre tränad än någonsin och det har givit resultat på planen, för det råder ingen tvekan om att han gör sin bästa säsong på seniornivå just nu. Många ser honom som en ren målskytt, men han ligger sjua i seriens assistliga och har bara Jesper Karlsson före sig av de värmländska spelarna. Som sagt han betydelse för laget i år är stor och vi ser inget som kommer ändra på det de kommande säsongerna.