"Berra" stannar kvar i Hibs

13 MAJ 2022 14:02
" - Det är kul att lira men sen är det såklart att få fortsätta komma till hallen och tjata lite med Källberg, Orsa, lagkamrater med flera och umgås med gänget."
  • Skapad: 13 MAJ 2022 14:02

Sportgruppens arbete med A-lagstruppen inför den kommande säsongen fortsätter och idag har man fått klart med Alexander Bergström fortsätter i moderklubben en säsong till.

Alexander, eller "Berra" som alla i Hibs säger, kommer till hösten gå in på sin sjunde säsong i A-laget och under de senaste säsongerna vuxit till att bli en ledande spelare i gruppen. På planen är det främst kanske hans defensiva styrkor som syns, men har han visat att man kan producera offensivt också.

Den senaste säsongen blev inte helt som han hade tänkt sig när en skada satt stopp för spel nästan hela hösten. Lägg sedan därtill att inte kunde spela något hösten 2020 p.g.a. en annan skada, så hoppas vi att "Berra" får gå in i nästa säsong skadefri.

Det blir en säsong till för dig i moderklubben. Vad är det som främst gör att du kör (minst) en säsong till?
- Det blir det, först och främst kul att fortsätta i fina moderklubben. Det är kul att lira men sen är det såklart att få fortsätta komma till hallen och tjata lite med Källberg, Orsa, lagkamrater med flera och umgås med gänget.

Sakta men säkert har du blivit en av de äldre spelarna i laget, och till nästa säsong tillhör du definitivt en av de äldre och med rutinerade spelarna i laget. Hur ser du på den rollen i laget och gruppen?
- Ja, än är ju PG kvar så han höjer medelåldern rejält i en övrigt ung trupp. Genom att man varit med några år nu har jag växt in i gruppen och blivit endel av "kärnan". Är bara mig själv och kommande säsong med kanske färre ledare och rutin i truppen än föregående säsong så får man dra ett större lass på just den biten. Sen hoppas jag någon gubbe till med någon säsong i ryggen kritar på och stannar.

Förra säsongen inleddes med en skada som gjorde att du missade större delen av hösten. Hur ser du på din säsong?
- Ja, förra säsongen är trots skadan och att det inte gick hela vägen samt att jag inte heller är nöjd med den personliga prestationen den roligaste jag upplevt. När man tänker tillbaka på kvalet, matcher som betyder nått, men framförallt lagkamraterna/laget. Det säger väl allt att vi tappar flera spelare till allsvenskan. Önskar dom all lycka till det är otroligt fina personer som blivit vänner för livet och grymma innebandyspelare. Till alla dom som lämnar, hoppas vi kan slås ihop igen nån gång och knyta ihop den där berömda säcken. På det personliga planet finns mer att ge.

Blickar framåt mot nästa säsong så blir det lite nytt Hibs, vad tycker du är en rimlig målsättning att ha?
- Det blir lite nytt, svårt att säga det får vi se när hela truppen är spikad. Har även dålig koll på serien vi hamnade i men såklart är målsättningen inte densamma som ifjol utan det kanske handlar med om att hamna nånstans i mitten. Och kanske med rätt signaturer lura i vassen.

Är det någon av de nya eller yngre spelarna som du tycker man ska lite extra koll på?
- Tror Dennis Larsen och Micke Danielsson kan växa ut till bra stabila backar kommande säsong.

Har du någon personlig målsättning med nästa säsong?
- Personligen är det väl att komma upp i nivå och vara en ledande spelare på plan vad gäller lite trygghet, rutin och brinn för klubbmärket. Sen hitta tillbaka och bygga vidare på nivån jag hade innan skadan och pandemi säsongen.

Avslutningsvis, rykten säger att du och Victor Sjöstedt spelar en hel del COD. Handen på hjärtat, vem av er är bäst?
- (skratt), vi lirar endel COD och hopas vi i framtiden även kan lira lite innebandy i rött tillsammans det är ju ändå en hagförspöjk. På COD är vi nog på ungefär samma nivå, vi har våra toppar och dalar. Sen är ju även Marcus Pontusson med på ett hörn ibland och hans KD-ratio är inte skyhög om man säger så (skratt).

Sportgruppen om att "Berra" blir kvar.
- Både viktigt och kul att "Berra" stannar kvar hos oss. Han har sakta men säkert byggt på sig rutin och blivit en våra kärnspelare både på och utanför planen. Han är inte den flashigaste spelaren, men en otrolig lojal lagspelare som alltid sätter laget i förstahand och förmodligen seriens bästa spelare att täcka skott, vilket gör honom till en grymt bra boxplay-spelare. Som han själv är inne på kommer hans ledarroll växa när vi blir lite yngre, och det är något som jag tror att han kommer växa än mer av.

Hur ser det ut i truppbygget?
- Vi har 15 spelare klara nu och har som mål att landa på 20 spelare, vara 18 utespelare och två målvakter. Vi för diskussioner med både spelare som är kvar från fjolårets trupp och externa spelare. Sedan kan det bli aktuellt att vi flyttar upp spelare från egna led också.

Klara spelare:
Pontus Gustavsson - 22/23