Alexander Bergström har skrivit på för två nya år

27 JAN 2020 15:36
Stannar i moderklubben till 2022
  • Skapad: 27 JAN 2020 15:36

Till säsongen 2016/17 plockades Alexander Bergström upp i A-laget och steg för steg har han under de 3,5 säsongerna som gått blivit en allt viktigare spelare. Idag kan sportgruppen meddela att han skrivit på ett nytt kontrakt som gäller för de två kommande säsongerna.

Alexander, eller "Berra" som han kallas, spelar just nu kanske sin bästa innebandy på seniornivå. Redan har han tangerat sitt personbästa gällande poäng i division 1 (11 poäng) och satt ett personbästa gällande mål (8 mål). Från att han varit en mer eller mindre utpräglad defensiv spelare har han i år tillsammans med sin femma bidragit stort till att laget ligger tvåa i serien.

Alexander Bergström. Foto: Hagfors IBS

Det nya kontraktet gäller som sagt för de två kommande säsongerna och "Berras" påskrift är den tredje kontraktsförlängningen på en vecka. Därmed börjar grunden läggas för den kommande säsongen sett till sportgruppen truppbygge.

Ett nytt 2 års-kontrakt är undertecknad. Vad är de främsta orsakerna till att du bestämt dig för att stanna kvar i moderklubben?
- De främsta orsakerna är väl att vi har ett bra lag och fruktansvärt roligt tillsammans, hoppas och tror vi får behålla mestadels av truppen till nästa säsong. Två viktiga kuggar i Hedlund och Axelsson är redan klara så hoppas det bidrar till att fler vill stanna. Om det blir så tror jag vi tar klivet till allsvenskan innan mitt 2 års-kontrakt går ut och det är en resa jag vill vara med på.

Detta är din fjärde säsong i A-truppen och både statistiskt och spelmässigt din bästa. Vad är det som gjort att det gått så bra för dig i år tror du?
- Bra sommar, nytt upplägg med Anders Östlund som varit kanon. Sen har vi haft samma kedja i stort sett hela säsongen och haft kemi från start egentligen.

Du har mestadels spelat tillsammans med Lucas Söderström och David Andersson i din kedja och det har fungerat riktigt bra. Vad är som ni söker i ert spel och varför du att det klickat så bra mellan er?
- Vi har hittat en bra kemi från början. Hittar varandra på ett bra sätt i anfallszonen, ligger nära varandra hela tiden och gör det lätt för varandra. Sen kompletterar vi varandra bra.

Det återstår ungefär en tredjedel av seriespelet, hur ser du på säsongen så här långt?
- En bra säsong, Nilsby och Alingsås hemma är två bottennapp. Det känns ändå som vi har mer och ge, att vi har blandat och gett lite för mycket men ändå satt oss i en bra tabellplacering inför slutet vilket är en styrka.

Vad tror du om chanserna till att nå kval och vilka lag tror du når kval?
- Chanserna på kval är goda, har allt i egna händer samtidigt som vi har en växel till att lägga i. Tror att Vi, Lerum, Skoghall och Kumla går till kval.

Avslutningsvis, ett skottäck i box play i slutet av en match där vi leder eller att göra ett avgörande mål i slutet av oavgjord match?
- Solklart det förstnämnda, finns inget bättre än att knäcka en motståndare med ett avgörande täck och ge laget energi!

Fredrik Eriksson i sportgruppen om att "Berra" stannar kvar i klubben:
- ”Berra” har verkligen tagit stora kliv under de senaste säsongerna. Han har steg för steg gått från att vara en breddspelare till att bli en spelare som tillhör kärnan i truppen. I år har han utvecklat sitt offensiva spel och är med bidrar på ett helt annat sätt än tidigare. Han tillsammans med sin femma har gjort att vi numera har tre femmor som producerar poäng kontinuerligt, det hade vi inte ifjol. Defensivt har behållit sin höga nivå där är och har varit en viktig kugge i exempelvis box play. Det ska bli spännande att följa hans fortsätta utveckling under de två kommande säsongerna.