Sommarintervju med Anders Skoog

05 AUG 2019 17:51
" - Jag tror bara att det är till vår fördel om jag ska vara helt ärlig även om vi kommer ha lite mer press på oss."
  • Skapad: 05 AUG 2019 17:51

Dagens sommarintervju är med förra säsongens målkung, Anders Skoog. Anders som denna säsongen kommer återförenas med storebror Daniel Bjord. Men får vi se dom i samma femma?

Anders Skoog. Foto: Lars-Pether Sjöö

Vi är mitt i sommaren. Hur har du spenderat sommaren hittills?
- Har jobbat, tränat och gått på semester så nu tar jag det mest lugnt på dagarna och njuter av lite ledighet innan det drar i gång med jobb igen!

Har du något smultronställe som du mer än gärna besöker varje sommar?
- Det finns bara ett smultronställe i mitt liv och det är att åka hem till Filipstad och träffa familj och vänner, så det är nåt jag gör året runt egentligen men som alltid är lite skönare på sommaren.

Anders vid en av sjöarna runt Filipstad. Foto: Privat

Vad är sommar för dig?
- Sommar för mig är att bara ta det lugnt, njuta, umgås med flickvännen, familj och vänner. Bra väder ska det också vara!

Totalt 33 mål blev det för dig säsongen som gick. En ökning med cirka 50% från året innan. Vad tror du var orsakerna till din mycket fina utdelning?
- Jag tror att det var för att jag spelade i en bra femma hela säsongen och de hjälpte mig att komma till bra lägen så det blev tillslut min uppgift att fortsätta att göra mål så det är bara att hoppas att det fortsätter så nästa säsong.

Ifjol överraskade ni nog många lag och experter genom att ta er till kval. I år kommer flera tippa in Hibs som ett topp 4-lag. Hur kommer det påverka er och er approach till säsongen?
- Som det var förra säsongen så räknade nog ingen med att vi skulle gå såpass långt som vi gjorde så då hade vi ingen press på oss men inför den kommande säsongen så tror jag att många förväntar sig att vi ska ta oss till kval. Jag tror bara att det är till vår fördel om jag ska vara helt ärlig även om vi kommer ha lite mer press på oss så får vi bara ta en match i taget och inte stressa upp oss om vi kommer in i en dipp, men jag personligen tycker att kval är en målsättning men det är inget vi pratat om än.

Floda, Lerum, Alingsås, Skövde och så vidare. Istället för många resor bort mot Västmanland och Södermanland så blir det Västergötland och Bohuslän istället. Nya motståndare men mer tid i bussen, hur känns den nya indelningen?
- Det ska bli kul att få se lite nya hallar och få spela mot nytt motstånd, sen är det ju lite vemodigt med en match en söndag borta mot Stenungsund kl 17.00 kan man ju lugnt säga, men det är bara att göra det som ska göras oavsett om det är längre bortamatcher, bussresorna är alltid roliga dessutom så det ska nog gå bra.

Storebror Daniel är tillbaka i Hibs efter en säsongs frånvaro. Går han rakt in tillsammans med dig och Toivanen, eller vill du behålla ”PG” där?
- Så klart vill man ju alltid spela med brorsan men samtidigt vill jag ha kvar "PG" för vi har en bra kemi oss emellan och han är lite som en storebror han med för jag har känt honom sen jag var liten så det blir lite samma sak men inte riktigt lika, haha. Sen tror jag inte att Thomas vill ändra på vår kedja i första hand efter förra säsongen, men vem vet han kanske hamnar i vår femma ändå, återstår att se.

Serien innehåller fyra nykomlingar från division 2 och ett av de lagen är Nilsby. Hur tror du det kommer gå för dom under deras debutsäsong i förbundsserierna?
- Jag har absolut ingen koll på Nilsby tyvärr förutom att de värvat in Lie och Skager från Karlstad men jag hoppas att de klarar sig kvar i alla fall, roligare när det är mer lag från Värmland i div 1.

Som så ofta i Hibs så består truppen till stor del av flera unga spelare. Vem eller vilka av dom tror du får sitt genombrott under säsongen?
- Jacob Karlsson alla dagar i veckan, han ser ruskigt revanschsugen ut på träningarna nu på försäsongen.

Avslutningsvis, och kanske viktigast, varför har du nummer 12 på tröjan?
- För när jag var liten så spelade Mattias Fast i a-laget i Filipstad och han var min stora idol och hade nummer 12, sen tog brorsan över det och då blev det bara så för jag ville vara som de, dock så blev jag inte rightare vilket jag önskar att jag blev för det ser mycket skönare ut (skratt).