Noel Michelsson flyttas upp till A-laget

10 MAR 2021 13:01
" - Att få chansen att ingå i A-truppen har man så klart alltid velat"
  • Uppdaterad: 10 MAR 2021 10:14

Efter att ha i måndags ha presenterat att Pontus Gustavsson förlängt sitt kontrakt meddelar sportgruppen idag att 17-årige centern Noel Michelsson flyttas upp till A-truppen inför den kommande säsongen.

Noel Michelsson. Foto: Hagfors IBS

Noel, som är född och uppväxt i Hagfors, har tillhört Hagfors IBS hela sin karriär och har under de två senaste säsongerna spelat i JAS-laget och även, via samarbetsavtalet, i Edebäck i division 2 under årets säsong.

Förra säsongen var han uttagen i Värmlandslaget och spelade distriktslags-SM i Gävle. Förra säsongen innehöll också två matcher med just A-laget i division 1. Han fanns med på bänken i hemmamatchen mot Skoghalls IBK och bortamatchen mot FBC Lerum, dock blev det ingen speltid i de matcherna.

Vi har fått en pratstund med den färske A-lagsspelaren.

Varmt välkommen upp till A-truppen! Vi tar väl klassikern direkt, hur kändes det när du fick beskedet?
- Tack, att få chansen att ingå i A-truppen har man så klart alltid velat, så det var verkligen jättekul att få det beskedet.

Innan vi går in på framtiden, hur har du upplevt och känt under årets minst sagt märkliga säsong?
- Framförallt tråkigt att inte få spela så mycket innebandy som man varit van vid. När vi varken fått träna, spela matcher eller gått till skolan har dagarna ibland gått väldigt långsamt.

I år och ifjol har du varit ordinarie i JAS-laget och i höstas fick du även debutera i division 2 med Edebäck. Vad upplevde du som störst skillnad mellan JAS och division 2?
- Den största skillnaden tycker jag är det fysiska spelet. Man möter spelare som är större och starkare än en själv. Jas är mer spel och div 2 kunde ibland lite brunkigare om man kan säga så.

Alla våra läsare kanske inte har superkoll på dig, hur skulle du beskriva dig sig som innebandyspelare och vad hoppas du bidra med på plan i A-laget?
- Jag skulle säga att jag är en center som alltid kämpar hårt. En spelare som kan spela både defensivt och offensivt, även om det brukar vara lite trögt med målskyttet. Jag hoppas att jag kan komma in och bidra med ett stabilt spel även på denna nivå.

Under förra säsongen och säsongen innan det spelade du mycket tillsammans med Henrik Österås. Vad säger du om hans insatser i A-laget i höstas och hoppas du på ett ni återförenas igen kommande säsong?
- De matcher jag har sett har han spelat väldigt bra. Men man blev ju inte direkt förvånad över att han gjorde massa poäng även i division 1, det känns som han gör det vart han än spelar. Och självklart hade det varit kul att få spela med honom igen.

Lite innebandy är ju igång runt om i Sverige. Vad tror du om Karlstads chanser att nå SSL senare i vår?
- Ska jag vara ärlig har jag rätt dålig koll. Men tabellen ser ju lovande ut för dem, så chanser har de nog absolut.

Jenny Johansson i Hibs sportgrupp om att Noel flyttas upp till A-laget.
- Att Noel skulle flyttas upp i A-truppen har varit med i vår planering sedan ett tag tillbaka. Vi anser att han är en av Värmlands mest lovande spelare och en spelare vi kommer ha stor nytta av för flera säsonger framöver. Jag har själv följt Noel sedan han gick i högstadiet och jag hade honom i vårt HJ17-lag. Man såg potentialen då och sedan dess har fortsatt att ta kliv för kliv genom att både utveckla och förfina sina färdigheter, men också via hans enorma träningsfilt och höga ambitionsnivå.

Klara spelare:
Alexander Bergström - 2021/22