Mikael Danielsson blir kvar i moderklubben

27 MAR 2020 13:06
" - Det är en riktigt skön och härlig stämning i den grupp vi är och vill forsätta vara med där."
  • Skapad: 27 MAR 2020 13:06

Hagfors IBS trupp inför den kommande säsongen fortsätter att växa. Efter att ha presenterat Marcus Öhlin som sitt första nyförvärv så meddelar man idag att 19-årige backen Mikael Danielsson blir kvar i klubben ytterligare två säsonger.
- Man känner att alla är riktigt seriösa och vill verkligen försöka gå upp och jag vill vara med på det tåget, säger Mikael Danielsson.

Mikael Danielsson har under årets säsong gjort sin första säsong i division 1 efter att de två tidigare säsongerna spelat i Hagfors IBS juniorlag och med Edebäck IBF i division 2 och 3. Säsongen slutade med att Danielsson var med i alla 22 seriematcher och hjälpte laget fram till en tredjeplats i division 1.
- Jag tycker att säsongen är helt okej ändå, vi kom topp fyra som var vårt mål. Sedan var det förstås tråkigt det inte blev något kval. Sen för min egna del vet jag det finns mer att ta av. Det var en ganska stor omställning från de serierna jag spelat i tidigare, man hade mindre tid med bollen och man möter bättre spelare, säger Danielsson.

Mikael Danielsson. Foto: Hagfors IBS

För Danielsson var det självklart val att stanna kvar i moderklubben efter han i sommar tar studenten och har han redan klart för sig vad han behöver förbättra till nästa säsong.
- De främsta orsakerna är nog själva laget i sig. Det är en riktigt skön och härlig stämning i den grupp vi är och vill forsätta vara med där. Man känner även att alla är riktigt seriösa och vill verkligen försöka gå upp och jag vill vara med på det tåget. För min egen del kommer jobba med mer är att få bättre kondition så jag kan springa mer på planen. Men sedan även kunna bli mer offensiv och våga mer.

Hur gick tankarna när ni fick beslutet om att kvalet ställdes in?
- Tråkigt såklart, man var ju inställd på att det skulle bli kval.

Om du måste välja, ett hårt direktskott i krysset eller ett snyggt diagonalpass som friställer en lagkamrat med öppet mål?
- Helt klart ett snyggt diagonalpass till en lagkamrat!

Att ha få behålla Danielsson stämmer bra in i den strategi som Hagfors IBS jobbar efter när de bygger sin trupp.
- När vi bygger vår trupp inför varje säsong så är det viktigt för oss att få behålla några av de juniorer som tar studenten. Det gör att vi kan fortsätta ha kontinuitet och samtidigt fortsätta utveckla unga spelare även efter gymnasietiden. I och med att ”Micke” blir kvar så har vi nu klart med att tre ”01:or” blir kvar hos oss efter att de tar studenten. Om man sedan ser enskilt på ”Micke” så är vi nöjda med hans debutsäsong i division 1. Sedan känner vi, precis som ”Micke” själv, att det finns mer att ta av och det ska bli spännande att följa hans utveckling och se när han kommer ta för sig än mer i det offensiva spelet, säger Fredrik Eriksson i klubbens sportgrupp.

I och med att Mikael Danielsson bestämt sig för att stanna kvar i Hibs så har klubben nu 13 spelare under kontrakt för den kommande säsongen.

Spelare med kontrakt:

Sebastian Werner-Koning - 20/21