Mikael Danielsson blir kvar i Hibs

11 MAJ 2022 11:34
" - Det är väl just möjligheten nu att kunna slå sig in riktigt i division 1 och utvecklas och se hur långt jag kan gå."
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2022 10:41

Truppen inför den kommande säsongen fortsätter växa och idag blev spelare nummer 14 klar i och med att Mikael Danielsson skrivit på ett nytt kontrakt som gäller över 2022/23.

Mikael Danielsson kommer till hösten gå in på sin femte säsong i A-truppen. Debuten skedde under 2018/19, men det försts till säsongen efter som han tog en ordinarie backplats i matchtrupperna och sedan sakta men säkert ökat på sin speltid i division 1.

Under den gångna säsongen gjorde han 18 seriematcher och det blev fyra poäng på dessa. Nu är siktet inställd på att både öka speltiden och poängskörden under den kommande säsongen.

Det blir (minst) en säsong till för dig i Hibs, vad var det som fällde avgörandet för dig?
- Det är väl just möjligheten nu att kunna slå sig in riktigt i division 1 och utvecklas och se hur långt jag kan gå. Jag känner också jag inte riktigt har fått träffen, jag har mycket mer att ge.

Innan vi tittar framåt så tänkte vi ta årets säsong först, vad säger du om säsongen för egen del och lagets?
- För min egna del så okej med tanke på omständigheterna. För laget har det varit en grym insats hela säsongen. Även fast det inte sluta som vi hoppades på, så ska vi ändå vara nöjda över vad vi har presterat.

Lyfter vi blicken mot den den kommande säsongen så kommer det vara en till stora delar ny backuppsättning. Hur ser du på det för egen del och laget som helhet?
- För egen del så ger det mig möjligheten att kunna få mer speltid om det går bra och verkligen ta en större roll och laget som helhet så är det väl att flera får också möjligheten att utvecklas mer.

Vad tycker du att du behöver förbättra eller förändra för att ta steget till att bli en etablerad back på två femmor division 1 om man jämför med vart du står just nu?
- Det är just den fysiska biten som behöver utvecklas. Om den kommer i fas, så kommer resterande delar också bli med. Annars tycker jag bara jag kan forsätta som jag gör trycka på och våga hela tiden.

På tal på nya spelare så har Pontus Henriksen och Emil Åkerlund återvänt till klubben, två spelare du spelat med JAS och HJ17 samt att Viktor Rudsvik kommer in från Kristinehamn, som du spelat med i Värmlandslaget. Vad tror vi kan förvänta oss av dom under säsongen?
- Man kan förvänta sig en hel del fart och fina handleder från alla tre. Alla gillar ha fart på bollen och trycka på riktigt både i anfallszon och i defensiven.

När du kom upp i A-laget ville ha nummer 8, men då kom Håkon Bråten Groth tillbaka från Norge och tog numret, sen fick han ge det till din bror ifjol. Nu är båda borta, passar du på att ta 8:an nu eller kör du på med 18? Eller kanske något annat?
- Det återstår att se, det är ju fint nummer men men…vi får se.
.
Sportgruppen om att "Micke" blir kvar i klubben.
- Det finns otroligt mycket innebandy i "Micke", mycket mer än vad han fått eller visat i division 1. Det beror väl både på att vi haft en tuff konkurrens och att "Micke" hade lite stolpe ut med skador och sjukdomar under uppbyggnadsfaserna till de senaste säsongerna. Men vi är övertygade om att "Micke", med en bra sommarträning, kommer kunna ta stora kliv och få en den potential han visat under sin tid som junior och periodvis i A-laget.
.
Klara spelare: