Marcus Pontusson tillbaka i Hibs

23 SEP 2016 16:50
Gör comeback redan ikväll
  • Uppdaterad: 23 SEP 2016 16:52

I våras lämnade Marcus Pontusson, 22,  Hagfors IBS för spel i Karlstad IBF och SSL. Men nu har han valt att bryta sitt kontrakt med Karlstad och flytta hem. Det innebär att Hibs får tillbaka division 1 västra Svealands bästa back de senaste säsongerna, och även lagets bästa och viktigaste utspelare under samma period.

Marcus Pontusson. Foto: Hagfors IBS

Övergången har hunnit bli klar och Marcus är tillgänglig för spel redan ikväll i det heta derbyt mot Arvika IBF.

Vi har fått en pratstund med Marcus angående klubbytet och hans tankar om säsongen.

Hur kommer det kännas att få dra på sig Hibs-tröjan igen?
- Ja det va ju inte så länge sen den satt på så jag tror nog det kommer kännas exakt som vanligt. Alltid lika kul att spela för Hibs!

Du såg seriepremiären mot KFUM, vad säger du om årets trupp?
- Årets trupp skiljer sig inte jättemycket från fjolårets, det är väl spetsen på backsidan som har förbättrats. Det är en trygg trupp som spelar på samma sätt som vi har gjort förut. Matchen mot KFUM såg bra ut från sidan. Många sköna anfallskombinationer från hibs och även några snabba härliga omställningar som KFUM inte alls hängde med på.

Första matchen blir mot inga mindre än Arvika, vad tror du om det laddade derbyt?
- Ja det blir rakt in i hetluften i trånga sporthallen! Arvika borta brukar va en av de roligaste matcherna på hela säsongen. Hoppas på en jäkla rock’n’roll innebandy från båda lagen och ett bra tryck från läktaren! Sen hoppas jag ju självklart att vi lämnar med tre poäng.

Säsongen i stort, vad tycker du är en rimlig målsättning för laget?
- Vi vill komma till play-off. Sen får vi ta det därifrån. Men jag kommer hem för att hjälpa laget så mycket som möjligt att få uppleva det vi gjorde i våras och förhoppningsvis med lite tur kanske ta det ett steg längre denna säsong. Men det krävs ett jäkla jobb och engagemang, det ska man komma ihåg.

Jonas Ekman i sportgruppen om ”Mackans” återkomst i truppen:
- Att ”Mackan” kommit tillbaka till oss tycker vi givetvis är väldigt roligt, även om det förstås är tråkigt att det av olika skäl inte funkade för honom i Karlstad. Vi får in en spelare som varit seriens bästa back under flera säsonger. Han känner killarna och ledarna i laget redan och kan gå rakt in och ta den rollen han ska ha på en gång. ”Mackan” har spetskompetens på flera områden i spelet och är en ledargestalt både på och utanför planen. Dessutom är han rightare, vilket vi saknat på backsidan efter att han lämnade i våras. Med ”Mackans” återkomst tightar det även till konkurrenssituationen i laget, såklart. Men det ger bara våra tränare angenäma problem. Det kommer höja hela laget, tror jag.

I och med tillkomsten av Marcus i truppen så består A-truppen nu av 18 utespelare och två målvakter.

Skribent: Hans-Åke Byström