Marcus Hedlund stannar kvar i Hibs

20 JAN 2020 14:51
Men skada sätter stopp för spel under årets säsong
  • Skapad: 20 JAN 2020 14:51

Årets säsong kom att visa sig vara över redan innan den började. Men redan nu tar Marcus Hedlund, 24, sikte på nästa säsong och har skrivit på ett nytt 1 års-kontrakt med Hagfors IBS.

Det var i det allsvenska kvalet som olyckan var framme, Marcus vred sitt knä och tänjde ut ena korsbandet i ena knät. Efter en sommar med rehab så fanns förhoppningen att han skulle kunna börja spela i samtidigt med seriestarten, men en olycka kommer sällan ensam som man säger, och på en träning vred han knät igen. Domen då blev att korsbandet var av och årets säsong tog slut där och då i september.

Marcus Hedund och Richard Bjöörn. Foto: Hagfors IBS

Men trots skadan, operation och en förväntad rehabperiod på mellan 9-12 månader så har Marcus redan nu bestämt sig för att comebacken kommer ske i Hagfors IBS röda tröja och han har skrivit på ett nytt 1 års-kontrakt.

Det har inte blivit den säsongen som du tänkte dig. Kan du ta oss igenom hur det varit och vad du fått göra?
- Nej det har det verkligen inte blivit! Efter att skadan inträffat och jag fick beskedet att korsbandet var uttänjt men inte av fanns det stora förhoppningar att jag skulle vara spelklar till seriepremiären. Vilket gjorde att jag körde på med rehab hela sommaren för att komma tillbaka. När det sedan närmade sig premiären så gjorde jag många olika tester för att se om knät var redo för spel och testerna gick bra. Jag började då vara med på träningarna utan att gå för fullt och det funkade bra till en början men på tredje träningen vek sig knät återigen. Denna gång kunde läkarna konstatera att korsbandet var av. Det gjorde att det blev operation där jag nu nyligen har fått ett nytt korsband som förhoppningsvis ska hålla bättre.

Operationen som var som sagt för lite drygt en vecka sedan. Hur ser den närmaste framtiden ut och på lite längre sikt, när hoppas du kunna spela innebandy igen?
- Ja den närmaste tiden blir det återigen att börja från början med rehab igen för att stärka upp knät och successivt öka belastningen. Jag är försiktig med att säga när jag kan spela innebandy igen då jag inte vill gå på förtidigt och riskera något. Fast jag hoppas att jag kan vara spelklar innan serien vänder nästa år.

Rent mentalt hur jobbigt var det att få beskedet att korsbandet var och att säsongen var slut?
- Jag förstod direkt när knät vek sig igen att det skulle innebära att mycket av säsongen skulle bli förstörd. Så det är klart det var jättejobbigt och allt kändes oerhört hopplöst. All rehab jag hade sysslat med i ett halvår var för ingenting. När jag sedan fick beskedet att hela säsongen var förstörd var såklart även det tungt att höra. Det medförde dock en lättnad att jag skulle få ett nytt korsband som förhoppningsvis ska hålla bättre.

Trots skadan har du valt att skriva på ett nytt kontrakt, vad är det som gör att du redan vill bestämma dig?
- Det var ett enkelt beslut då jag trivs jättebra och har känt full stöttning av föreningen trots att jag inte har kunnat medverka i det sportsliga. Då tycker jag att det inte är mer än rätt att jag ska stanna försöka bidra mer nästa år!

Du har ju sett de flesta matcher hittills. Hur skulle du beskriva årets säsong så här långt?
- Dels tycker jag att serien i helhet håller en helt klart lägre nivå än tidigare år, det blir lite för stora siffror i för många matcher enligt mitt tycke. För vår del tycker jag dock att det ser väldigt bra ut. Vi har två bottennapp mot Nilsby och Alingsås som vi inte ska vara stolta över annars har vi haft en ovanligt jämn nivå hittills för att vara oss.

Någon eller några spelare som du tycker förtjänar lite extra beröm?
- Jag tycker alla förtjänar beröm då det känns som alla har höjt sig en nivå. Vi har i nuläget tre femmor som kan gå in och avgöra matcher. När en femma har en sämre dag kliver en annan fram. Den bredden vi har idag har vi nog aldrig haft förut.

Lerum känns ju helt klara för kval, men vilka tre andra lag tror du gör dom sällskap där?
- Det blir Lerum, Hibs, Skoghall och Kumla som går till kval.

Fredrik Eriksson i sportgruppen om att Marcus blir kvar i klubben:
- Marcus har varit en av våra bästa spelare under flera år så att veta att han kommer göra sin comeback hos oss är förstås både roligt och viktigt. Samtidigt lider jag med honom för att tvingas gå igenom operationen och den långa rehabperioden. Men med tanke på Marcus hängivenhet och seriösa inställning så kommer han klara av den träning som behövs för att komma tillbaka, kommenterar Eriksson.