Klubbrekord slagna av Jesper Karlsson

23 DEC 2019 14:00
Dessutom milstolpar uppnådda av Pontus Gustavsson och Daniel Bjord
  • Uppdaterad: 23 DEC 2019 14:00

I de två senaste matcherna för A-laget så har Jesper Karlsson skrivit in sig i Hagfors IBS historieböcker då han både slagit Daniel Karlstams rekord för mest assist och mest poäng i A-laget genom tiderna.

I DM-matchen mot Grums IBK så passerade Jesper Daniels assistrekord när han gjorde sin 137:e assist. Passande nog var det lillebror Jacob som gjorde målet när Jesper blev etta genom tiderna.

Poängen mot Grums gjorde också att Jesper kom upp i 243 poäng och var inför seriematchen mot Floda endast två poäng bakom Daniels poängrekord på 245. Inför tredje perioden hade Jesper via ett mål och en assist tangerat rekordet, men Daniel var fortfarande etta via fler gjorda mål. Men i tredje perioden passerade Daniel när Jesper spelade fram Pontus Gustavsson till målet som betydde 11-1.

Jesper är därmed etta genom tiderna i A-laget gällande både poäng (246) och assist (140). Daniel Karlstam är numera tvåa på båda listorna, detta efter att ha varit etta på båda sedan september 2010. Daniel är den spelaren som legat etta på maratonligan under längst tid.

Jesper blir den åttonde spelaren som varit etta på maratonligan. Övriga spelare som varit etta i maratonligan finner ni här:

I samband med hemmamatchen mot Kumla IBK så kommer vi uppmärksamma att Jesper slagit de båda klubbrekord vid matchstart.

Inte nog med att Jesper slog poängrekordet i matchen mot Floda, dessutom gjorde Daniel Bjord sitt 100:e mål i och Pontus Gustavsson sin 100:e poäng i A-laget.