Johan Jonasson stannar i Hagfors IBS

23 MAR 2020 13:29
18-åringen blir kvar till 2022
  • Skapad: 23 MAR 2020 13:29

Efter det abrupta slutet på säsongen med inställt kval till Allsvenskan så pågår jobbet för fullt hos Hagfors IBS med att få klart med truppen till kommande säsongen. Under helgen blev det klart att 18-årige forwarden Johan Jonasson stannar kvar i klubben 2022.
- Jag stannar är att jag trivs väldigt bra i laget och i klubben överlag, säger Edebäcksfostrade Johan Jonasson.

Inför årets säsong så var Johan Jonasson noterad för en match i division 1 och målet från Hagfors IBS sida var att årets säsong skulle vara en ”se-och-lära”-säsong för honom. Men några skador på forwards vid säsongsstarten gjorde att Jonasson fick chansen direkt och han tog verkligen vara på den med att göra tio poäng på de fem första matcherna.
- Jag hade lite tur i början för min del med massa skador vilket gav mig chansen att visa upp mig på riktigt och visa att jag vill vara med och slåss om en startplats. Jag har fått lärt mig mycket under säsongen eftersom att jag har fått spela både forward och center sen även några match som back vilket har gett mig bra kunskaper på alla positioner inför framtiden. Sammantaget så gick säsongen över förväntan, kommenterar Jonasson sin första säsong i division 1.

Johan Jonasson. Foto: Hagfors IBS

Poängproduktionen mattades av lite under resterande del av seriespelet, men slutade på 16 poäng på 22 matcher.
- Vi är verkligen nöjda med Johans säsong. Han säsongsinledning var förstås extremt bra och det var riktigt roligt att se att han kunde ta steget upp från division 3 och Juniorallsvenskan. Sedan har han tacklat alla utmaningar vi genom honom på ett bra sätt, exempelvis när han fick spela back i tre matcher i januari. Från vår sida fanns det ingen tvekan på att erbjuda Johan en förlängning och vi är mycket glada att han blir kvar hos oss. Det ska bli riktigt spännande att följa hans utveckling kommande säsonger, säger Fredrik Eriksson i klubbens sportgrupp.

Även från Jonassons sida verkar det inte ha funnits någon tvekan på att stanna kvar i klubben han kom till inför säsongen 2017/18.
- Nej det var ingen större tvekan att stanna kvar. De främsta orsakerna till att jag stannar är att jag trivs väldigt bra i laget och i klubben överlag, vi är ett gött gäng som har en bra blandning av att ha kul och vara seriösa, kommenterar Jonasson.

Vad säger du om lagets säsong överlag?
- Lagets säsong va bra tycker jag, vi var väldigt stabila hela säsongen förutom en liten dipp nu sista omgångarna men vi tog oss till slutspel som vi ville innan säsongen började. Jag tycker att det är en styrka i laget att även fast vi fick många skador där ett tag fortfarande kunde gå in och leverera, det visar en grym bredd i laget.

Säsongen fick ju ett abrupt slut för en vecka sedan. Hur kändes det när beskedet kom och nu med en veckas distans?
- Jag tycker det är väldigt surt att det inte blev något krav då vi alla i laget kände att vi hade nog chans på att gå upp i år. Sen var det ju tråkigt att det inte blev något första kval i min första säsong vilket hade varit väldigt speciellt.

Om vi tittar framåt, vad har du för mål med kommande säsong och vad vill du förbättra?
- Jag har som mål att göra massa poäng såklart men samtidigt förbättra mitt försvarsspel ännu mera. Lära mig att ha ännu bättre samarbete med mina medspelare på planen.

Du kommer ju själv inte vara junior nästa säsong, men det kommer med stor sannolikhet finns juniorer i truppen. Vilken av juniorerna tror du har stor chans att ta plats i truppen nästa säsong?
- Jag tror starkt på att norskduon Henrik Österås och Dennis Larsen har en stor chans att ta sig en varsin plats i a-laget.

Avslutningsvis, en snygg framspelning som friställer en lagkamrat med öppet mål eller ett eget mål på ett volleyskott?
- En snygg framspelning föredrar jag helt klart!