Jesper Karlsson om segern mot Floda

09 JAN 2022 21:51
" - Tycker det är en stabil insats från oss. Vi visste att gör vi vårat så åker vi ifrån med tre poäng och det gjorde vi."
  • Uppdaterad: 09 JAN 2022 21:51

A-laget vann gårdagens match mot Floda IBK med 10-1. Vi har fått en pratstund med Jesper Karlsson, som gjorde sju poäng, kring hans tankar om matchen.

Matchfakta: https://stats.innebandy.se/sasong/39/serie/29949/match/1134602

Det har ju var lite ryckigt för din del med matcher på slutet. Skoghall i slutet av november, Stenungsund innan jul och sen igår. Hur kändes det att spela igår och hur påverkas man av det blir längre perioder utan matcher?
- Det kändes nästan lite ovant att åka iväg med laget igen. Men samtidigt jäkligt roligt, man får ett sug efter matcherna när de går så långt emellan men den är lite konstig känsla. Känns som man aldrig får någon ”rytm” i serien dock.

Hur ser du på gårdagens match generellt?
- Tycker det är en stabil insats från oss. Vi visste att gör vi vårat så åker vi ifrån med tre poäng och det gjorde vi. Känns som vi var några nummer större igår.

Målmässigt var det lite trögt i första perioden för er trots spelövertag. Gjorde ni någon förändring inför andra perioden eller var det bara att utdelningen kom?
- Ja det dröjde lite innan det släppte. Nej vi pratade bara om att ha fart på fötterna och bollen, även skjuta lite mer än att leta den där extra passningen. Blir lätt så när man har så mycket boll som vi hade. Så visste vi det skulle släppa.

Sju poäng från din sida. Hur ser du på din egen match och när senast blev det sju poäng i en match?
- Tycker det är en okej insats från mig. Länge sen jag slog bort så många bollar också men samtidigt när man kände att vi hinner ta tillbaka den varje gång så chansar man kanske lite mer. Kommer inte ihåg men antar att de är kanske i juniortiden i Hibs? Eller i Örnen?

De senaste säsongerna har du visserligen gjort rätt så mycket poäng, men det har i stor utsträckning varit assist. Men i år har du både börjat skjuta mer och fått bra utdelning. Vad är det som hänt?
- (skratt) ja du bra fråga. Nej men jag har väl börjar skjuta mer bara. Vet ju att jag ändå har ett skott som duger i alla fall. Sen tycker jag att jag märker att många lag tar passningarna nu istället för skottet och då är det bara dra iväg en komet (skratt). Tidigare känns det som motståndarna tagit skottet mer kanske .

Du, Jesper Larsson, Marcus Hedlund, Håkon Bråten Groth och Rasmus Ericsson börjar få en hel del matcher tillsammans och man får väl säga att det gått bra. Vad är nycklarna till er fina form tror du?
- Tycker det funkar riktigt bra just nu och Känns som vi har stäm. Att vi har tydliga roller, vi vet exakt vad vi ska göra och väldigt bekväma med att prata om man inte tycker något funkar!

En sak som inte går att komma ifrån är förstås läget i omvärlden och pandemin fortsatta påverkan på samhället och då även idrotten. Hur påverkas ni i laget av det och spekulationerna av idrotten för vuxna kan bli pausat?
- Klart man funderar mycket på det. Men samtidigt är det inget vi kan påverka. Vi försöker vinna varje match och ha ett bra läge om det skulle bli pausat för då vet man aldrig vad det blir.
Foto: Lars-Pether Sjöö

Lasse Eklund, assisterande tränare