Jesper Karlsson kvar tills 2022

02 APR 2020 14:02
" - Det är alltid en ära att spela för Värmlands finaste klubb."
  • Uppdaterad: 02 APR 2020 14:02

Under säsongen slog Jesper Karlsson, 26, klubbrekord för både mest poäng och assist genom tiderna i Hagfors IBS och idag meddelar klubben att de kommit överens med rekordmannen om ett nytt kontrakt som gäller tills april 2022.
- Vi har ett spännande lag och det känns som vi tar kliv för varje säsong. Jag vill vara med och se hur långt det kan gå, säger Jesper Karlsson.

Jesper Karlsson. Foto: Hagfors IBS

Säsongen som gick var Jesper Karlsson tredje sedan han återvände till Hagfors IBS efter fem säsonger i SSL. Den innehöll både toppar och dalar för honom själv. I januari slog han Daniel Karlstams båda klubbrekord för mest poäng och mest assists genom tiderna.
- Klart man är stolt att tagit två sådana rekord med tanke på att Daniel Karlstam som hade dom. Han var en otrolig bra spelare och en spelare som man såg upp till när man själv var junior i Hibs. Jag hoppas väl nu kunna göra lite mer poäng även kommande två säsongerna så att rekordet förbättras, säger Jesper Karlsson.

Om rekorden var den personliga toppen på säsongen så blev DM-finalen mot Karlstad IBF den 1 februari den raka motsatsen. I slutet av andra perioden haltade Karlsson av planen och det skulle visa sig att det blev säsongens sista match.
- Jag hade haft ont i vänstra hälen ett ta . Sen så gjorde jag ett litet hopp i DM mot Karlstad och landande på hälen. Kände direkt något var fel och det visade sig att jag hade trampat igenom fettkudden under hälen. Statusen är nu att foten är ok men en bit kvar till bra. Men nästa säsong ska inte vara i fara på något sätt.

Angående den kommande säsongen så blir det alltså en fortsättning i Hibs för Karlsson och beslutet kändes givet tidigt.
- Jag trivs så otroligt bra i laget. Sen har vi ett spännande lag och det känns som vi tar kliv för varje säsong. Jag vill vara med och se hur långt det kan gå. Sen är det alltid en ära att spela för Värmlands finaste klubb.

För lagets del så slutade årets säsong med en tredjeplats i serien och egentligen kvalspel, men det ställdes som bekant in.
- Vi gör en helt okej säsong. Vi var inget vidare hemma i år, där vi brukar vara så starka. Men samtligt så var vi det riktigt bra på bortaplan vilket är väldigt positivt. Men i det stora hela så var vi lite för ojämna och hade för dålig avslutning på serien. Ser man på nästa säsong så behöver vi framförallt bli mer jämna över längre perioder och även under matcherna. Även bli lite mer ”tuffare” av oss, vi är lite för snälla ibland. Sen ska vi fortsätta bygga vidare på vårt spel med fart under fötterna och effektiva kontringar. Tycker även vi har utvecklat vårt spel med boll i år.

Det var närmare tio år sedan, men du och Marcus Öhlin spelade i Värmlandslaget tillsammans. Efter det och att har du mött honom de tre senaste säsongerna. Hur skulle beskriva en av truppens senaste tillskott?
- En perfekt värvning! Exakt en sådan spelare vi behöver. Bolltrygg back som är riktigt jobbig att möta med sitt fotarbete och sin fysik. En ledare på banan och även en riktigt bra person. Tror han kommer passa perfekt in i vårt lag.

Avslutningsvis, ett hård dragskott i krysset eller en passning som ställer hela försvaret?
- (skratt) det vet man redan svaret på.

Att förlänga med Jesper Karlsson har varit en hög prioritet för klubben sedan säsongen tog slut i mitten av mars.
- Givetvis är det viktigt för oss att behålla Jesper i laget. Han betyder mycket för oss i alla delar av spelet och även utanför planen. Det var under perioden som Jesper var skadad som vi hade vår svagaste period under säsongen. Det berodde på fler saker än att bara Jesper var borta, men hans frånvaro spelade stor roll i det. Att han väljer att skriva på för två säsonger skapar också en stabilitet för framtiden och ger oss bra förutsättningar för att lyckas inte bara den kommande säsongen utan även på längre sikt, säger Fredrik Eriksson i Hibs sportgrupp.

Klara spelare för A-laget:
Sebastian Werner-Koning - 20/21
David Andersson - 20/21