Jesper Jansson flyttas upp till A-truppen

12 APR 2021 15:15
17-årig back blir 17:e spelaren i A-truppen
  • Uppdaterad: 12 APR 2021 13:16

Hagfors IBS kan idag meddela att 17-årige backen Jesper Jansson har flyttats upp till A-truppen inför den kommande säsongen och är den 17:e spelaren som är klar för truppen.
- Att få vara med i A-truppen är något man alltid velat vara, säger Jesper Jansson.

Jesper Jansson anslöt till Hibs så sent som inför årets säsong och spelade under hösten i både JAS- och HJ17-laget. Under hösten hann han också bli uttagen till i Värmlandslaget för spelare födda 2004 som skulle ha spelat SM i januari. Men SM blev uppskjutet till oktober p.g.a. corona.

Jesper är som nämndes i ingressen back och kommer från Storfors. Det var också i Storfors IBF som han började spela innebandy 2011. Han var kvar i Storfors fram till sommaren 2018 då han lämnade för Filipstad IBK. Men efter två säsonger i Filipstad flyttade han som sagt till Hagfors för att studera på innebandygymnasiet.

Först och främst, varmt välkommen upp till A-truppen!
- Tack så mycket!

Hur kändes det och vad var din reaktion när beskedet från sportgruppen kom?
- Eftersom jag varit i Hibs under en så kort tid så blev jag chockad men såklart väldigt glad. Att få vara med i A-truppen är något man alltid velat vara.

Hur har du upplevt årets märkliga säsong som innebar fyllt till Hagfors, ny klubb, debut i JAS och sedan inget spel från november?
- Väldigt tråkigt att inte fått spela innebandy lika mycket som man trott men allt annat med flytt och ny klubb har gått jättebra.

De flesta kanske inte har koll på dig som innebandyspelare, hur skulle du beskriva dig själv?
- Jag är en back som har bra blick för spelet och spelar enkelt. Skulle även säga att jag gillar att vara med i det offensiva även fast det inte blir så mycket poäng.

Nu är det ganska tidigt, men har du satt något mål för den kommande säsongen?
- Jag har alltid som mål att försöka bli så bra som möjligt och kunna hjälpa laget så gott det går, är jag på bänken vill jag bidra med positiv energi och pepp till de som spelar och om jag är på planen vill jag göra så gott jag kan där.

Du är tillsammans med jämnårige Daniel Svensson de senaste av spelarna från Storfors som valt att flytta till Hagfors för att gå på innebandygymnasiet. Hur kommer det sig tror du att så många storforsare hamnat i Hagfors och Hibs?
- För mig var det så att jag fick höra väldigt positiva saker om Hagfors av andra storforsare och det gjorde att man blev extra sugen på att gå innebandygymnasiet här. Sen är det ju såklart jätte roligt att återförenas med storforsare som man började spela innebandy med när man var mindre.

Niclas Andersson, huvudtränare A-laget, om Jesper Jansson:
- Jesper har varit ett föredöme i spelet redan i årskurs ett på gymnasiet. Vi får in en vetgirig och alert kille som haft en imponerande hög lägstanivå redan under sitt första riktiga juniorår. Han tar plats och är fysiskt rejäl i närkamper och har ett bra skott. Samtidigt behåller han ofta lugnet och kan utnyttja sina tekniska kvalitéer även när han möter press. En superintressant spelare att få upp i A-truppen redan nu.

Klara spelare:
Alexander Bergström - 2021/22