Jacob Karlsson stannar kvar i Hibs

16 APR 2020 08:02
" - Jag tror vi har stora chanser att komma topp fyra igen. "
  • Skapad: 16 APR 2020 08:02

Den gångna säsongen blev en innehållsrik för Jacob Karlsson. I höstas gjorde han fem landskamper med U19-landslaget, han satte nya personliga poängrekord i division 1 och var med att föra A-laget till en tredjeplats i tabellen. Nu har han och Hagfors IBS kommit överens om ett nytt kontrakt som gäller för den kommande säsongen.
- Jag trivs väldigt bra i laget, vi har väldigt roligt tillsammans och sen tror jag att vi har stor chans att gå till kval igen.

Jacob Karlsson. Foto: Hagfors IBS

Jacob Karlsson kom till Hibs på dubbellicens i januari 2018 och tog steget helt över till klubben inför säsongen 2018/19. Under förra säsongen tog han en ordinarie plats i matchtruppen och under årets säsong ökade speltiden än mer och som resultat av det snittade han över en poäng per match och satte nya personliga poängrekord.
- För min egen del tycker jag att det gick helt okej, gjorde mycket mer poäng den här säsongen än förra så det är väl ett bra tecken. För laget tyckte jag att det gick bra, när vi har vår energi så är vi svåra att slå men sen så hade vi även några dippar några matcher och det måste vi träna på så vi blir jämnare, säger Jacob Karlsson.

Det blir en säsong till i Hibs för dig, vad är de främsta orsakerna till det?
Jag trivs väldigt bra i laget, vi har väldigt roligt tillsammans och sen tror jag att vi har stor chans att gå till kval igen. Sen tycker jag det är Värmlands finaste klubb.

Under säsongen fick du mestadels spela med storebror Jesper, hur upplevde du det?
Nej men det var ju en dröm från när man var liten så det var ju jätte roligt att vi fick spela tillsammans. Hoppas på att vi får chansen att spela med varandra nästa säsong med.

Har du satt några mål för den kommande säsongen?
Svårt och säga nu men vill slå mitt poängrekord och göra fler poäng för jag ska vara en målskytt. Sen vill jag utveckla defensiven ännu mer dock nått som jag har blivit bättre på den här säsongen eftersom jag bland annat fått förtroende i boxplay.

Vad tror du om lagets chanser?
Jag tror vi har stora chanser att komma topp fyra igen. Vi har ju kvar dom flesta spelarna och nu har vi ju fyllt på med två till spelare som är riktigt duktiga så tror vi kommer gå till kval.

Avslutningsvis, du kommer i ett tre mot noll läge tillsammans med "PG" och Jesper. Vem passar du till?
Tror inte jag passar till någon utav dom skjuter själv istället (skratt).

Fredrik Eriksson i sportgruppen om att Jacob blir kvar i klubben:
Vi är jätteglada för att Jacob väljer att stanna kvar hos oss. Han tillhör en av Värmlands mest lovande spelare och det är förstås viktigt för hos att vi lyckas behålla han i klubben ytterligare en säsong. Jacob bidrar både med sitt farliga skott och kraftfulla spelstil. Han har tagit steg för steg i sin utveckling sedan han kom till oss i januari 2018 och vi ser mycket framemot att följa hans fortsatta utveckling nästa säsong.

Hibs har 19 spelare under kontrakt inför den kommande säsongen:
Sebastian Werner-Koning - 20/21
David Andersson - 20/21