Intervju med Pontus Gustavsson

11 SEP 2020 22:39
Tankar inför träningsmatchen mot Lockerud
  • Skapad: 11 SEP 2020 22:39

Imorgon lördag spelar A-laget sin näst sista träningsmatch inför seriepremiären om två veckor. För motståndet svarar den kommande seriekonkurrenten IBK Lockerud Mariestad. Matchen kommer spelas på neutral plan i Kristinehamn, närmare bestämt Brogårdshallen.

Matchen kommer sändas och ni ser den vi denna länken:

Hibs kommer till spel utan Alexander Bergström, som alltjämnt inte kan delta p.g.a. en fotskada. Dessutom saknas Henrik Österås och Jesper Karlsson, i deras fall är det mindre skadekänningar som stoppar dom.

Lockerud spelade förra säsongen i Allsvenskan och hade bra läge att hänga kvar efter en bra start på säsongen, men orkade inte hålla upp poängsnittet hela säsongen och när säsongen tog slut låg man under nedflyttningsstrecket.

Matchen imorgon spelas som sagt i Brogårdshallen och det är faktiskt första gången sedan 22 februari 2008 som A-laget spelar i just den hallen. Den matchen har en speciell plats i Hibs historia, det var nämligen med via en 3-1-seger där som Hibs säkrade seriesegern i dåvarande division 3 (nuvarande division 2) och avancemanget upp till division 2 (nuvarande division 1). Sedan den dagen har Hibs varit ett förbundsserielag.

Men nog om historia, nu fokuserar vi på matchen imorgon och det gör vi via en intervju med Pontus Gustavsson.

Pontus Gustavsson. Foto: Hagfors IBS

Hur är din känsla gällande både laget och dig själv efter fyra träningsmatcher och en dryg månad efter återsamlingen?
- Väldigt bra känsla kring lagets insatser. Tycker vi har visat i matcherna vi spelat att det finns mycket kvalitet i både offensiven och defensiven. För egen del finns det mer att hämta men att det börjar kännas bättre och bättre för varje vecka och för varje match vi spelat.

Imorgon väntar möte med Lockerud. Ett lag du mött flera gånger under din Hibs, hur bra koll har du årets upplaga av Lockerud och vad tror du om matchen imorrn?
- Jag får erkänna att jag har extremt dålig koll på årets upplaga av Lockerud. Tror jag kan komma på 4-5 spelare som man känner igen ifrån tidigare år. Matchen imorgon kommer nog vara väldigt likt dom andra matcherna på många sätt. Att säga detta är en vänskapsmatch vore att ljuga. Vi gillar inte dom och dom gillar inte oss, så det kommer vara fysiskt och en hel del munhuggningar som det alltid varit, men också väldigt bra innebandy så det blir alltid roliga matcher mot dom.

Vad kommer fokuspunkterna vara för er imorgon på matchen?
- Fokuset imorgon kommer ligga mycket på varierat spel med långa anfall och försöka trycka ner lockerud i egen zon, men samtidigt vara sylvassa i vårt kontringsspel som vi är erkänt duktiga på.

Match i Kristinehamn och Brogårdshallen, när senast spelade du i den hallen och vad har du för minnen från den?
- Det måste nog ha varit med IBF Lesjöfors för sisådär 8 år sen, haha. Har för mig att det var ett väldigt dåligt golv och ganska trångt, men ryktet säger att golvet är bytt i alla fall.

Seriestarten närmar sig med stormsteg. Hur ser du på serien nu och vilka är lagen som du ni kommer får kriga med om kvalplatserna (som är lagets mål med seriespelet)?
- Jag skulle gissa på att det blir likt förra året. Det kommer vara 3-4 lag som slåss om att hålla sig kvar och 4-5 lag som slåss om kvalplatserna medan dom övriga hamnar i ingenmansland med god marginal ifrån dom båda strecken. Det blir nog Skoghall, Lidköping, Nilsby och Lockerud utöver oss.

Bland de nya spelarna har förstås mycket fokus hamnat på de etablerade spelarna. Men hur tycker du att det gått för Dennis Larsen och Henrik Österås som kommer upp från JAS/Edebäck?
- Dom har imponerat jättemycket på mig hittills. Två jätteduktiga spelare och härliga killar att ha i laget. Dom har visat att dom inte bara vill se och lära utan dom vill vara med och göra skillnad i matcherna.

Vi har sett i sociala medier att du gått och blivit husägare under sommaren. När sker flytten och hur känns det att som lesjöforsare att bokstavligen slå ner bopålarna i Hagfors?
- Jajemen det stämmer! Vi får tillgång till huset fredag den 16:e oktober så vi flyttar in under den helgen. Det känns bra faktiskt, jag trivs väldigt bra och hagfôrsera är ett lättsamt och trevligt folkslag så jag har trivts ända ifrån början här.