Intervju med Jesper Karlsson

28 AUG 2020 16:41
Om de spelade träningsmatcherna, nyförvärven och läget i laget
  • Skapad: 28 AUG 2020 16:41

A-laget hart hittills hunnit spela två träningsmatcher, vinst mot KAIS Mora IF med 10-3 och förlust mot Karlstad IBF med 5-8. Utöver det har laget hunnit med fyra veckor med träningar sedan återsamlingen efter sommaträningen. Vi har fått en pratstund med Jesper Karlsson för att kolla hur han ser på inledningen av hösten.

Jesper Karlson i samband med att han förlängde sitt kontrakt i våras. Foto: Hagfors IBS

Det har gått fyra veckor sedan ni återsamlades. Hur är din känsla och din känsla om gruppen så långt?

- Känslan är väldigt positiv. Känns som vi har ett riktigt bra lag och gruppen har en riktigt skön kemi. Känns knappt som någon är ny.

Om vi tar sommarträningen, hur tycker du att upplägget varit och hur känns det jämfört med tidigare år?
- Tycker vi tog ett steg i rätt riktning föra året när vi tog in Anders Östlund. Det har bara blivit bättre i år och det känns som vi är riktigt bra förberedda för säsongen. Stort tack till Anders!

Två matcher har ni hunnit spela, vinst mot Mora och förlust mot Karlstad. Vad säger du om matcherna? Och vad tar ni med er från dom?
- Tycker vi gör två bra matcher. Märks att vi har riktigt bra fart under fötterna och är ett bra lag. Kunde lika gärna vunnit mot Karlstad och det är ju ett bra betyg. Tycker vi ska framförallt ta med oss att vi är väldigt energiska och har grym energi.

Hittills under matcherna har du spelat med "PG" och Skoog. Hur har det känts?
- Det har känns jättebra med gôbben och Skoog. Vi lirade ihop i kvalet för två säsonger sedan och det funkade jättebra då med. Lätta grabbar att spela med.

Ett av nyförvärven till i år är David Endl, en spelare du spelade tillsammans med i både Filipstad, Hibs och distriktslaget. Vad tror du "Dava" kommer tillföra och betyda för laget?
- Han kommer tillföra väldigt mycket. Tycker redan att han har visat att det är en kvalitéspelare rakt igenom. väldigt stark med bollen och visat direkt att han håller igång sin poängskörd. Skönt att få in en med lite rutin också. Känns som vi har behövt det.

Är det någon spelare som överraskat på dig?
- Överraskat och överraskat det vet jag inte, men svärmorsdrömmen Rasmus Ericsson fortsätter på samma linje som förra året. Är som en levande bläckfisk på planen, är överallt hela tiden. Sen tycker jag Liam ska ha en grym eloge för sin försäsong, den inställning ska alla ha. Kul att få spela med Öhlin och verkligen få bekräftat hur bra han är där bak.

Rykten säger att det ska vara kickoff för er i A-laget till helgen, kan du avslöja någon del av planerna?
- Har ingen vidare koll än. Hoppas dock på att det blir rockringar med sten, sax och påse. Show konstant i 20 min förra året. (skratt)