Filip Nilsson blir kvar i Hagfors IBS

17 MAR 2021 12:06
" - Det var ett givet val att stanna kvar i Hibs."
  • Uppdaterad: 17 MAR 2021 12:06

Bygget av nästa säsongs A-trupp fortsätter och idag har sportgruppen meddelat att Filip Nilsson skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

Filip, som har Edebäck IBF som moderklubb, spelade i Hibs under sin tid på innebandygymnasiet mellan 2013 och 2016. Efter det blev det fyra säsonger i Arvika IBF, KAIS Mora IF och på slutet Karlstad IBF, innan han för ett år sedan återvände till Hibs inför den gångna säsongen.

Under den avbutna säsongen blev det fyra matcher för Filip och tre poäng på dom innan pandemin satte stopp för fler framträndanden i den röda tröjan. Men nu kan vi se framemot fler matcher för ekshäringen i tröja 44 till hösten.

Vi har förstått att du bestämde dig tidigt för att stanna kvar i Hibs. Vad var det som fällde avgörandet för ditt beslut?
- Precis, nej men det var ett givet val. Det blev ju knappt någon säsong iår pga pandemin, och målet var kval och sen ta steget upp i allsvenskan men så blev det inte. Nu är det bara att blicka framåt mot en ny spännande säsong!

Hur ser du på årets rätt speciella säsong?
- Väldigt annorlunda. Först och främst visste man inte ens om det skulle bli någon säsong överhuvudtaget. Kändes lite som försäsong hela tiden tills det pausades. Sen var det såklart speciellt utan publik, blev inte riktigt samma känsla!

Om vi blickar framemot nästa säsong. Vad ser du för mål för egen del och för laget?
- För egen del är att ta ännu fler kliv i min utveckling. Jag strävar hela tiden efter att bli bättre. Jag ska bidra med mitt offensiva spel och hjälpa laget till framgång. För lagets del så ska vi först gå till ett kval. Sen ska vi upp!

Det hann bli några matcher i samma femma som barndomskompisen Lucas Söderström i höstas, hur kändes det att få spela tillsammans igen efter fyra år?
- Precis det stämmer. Vi fick någon match ihop men vi fick det inte riktigt att stämma som vi vet att vi kan. Hade vi fått tränat och kört ihop mer kontinuerligt så hade det garanterat kommit. Vi får hoppas att vi får chansen ihop igen till hösten!

Ditt gamla lag Karlstad går in i SSL-kvalet till helgen, vad tror du om deras chanser att ta sig upp till finrummet igen?
- Såklart att de har chans. De har ändå haft en ganska fin form genom hela serien. Sen kan allt såklart hända i ett kval. Tar de sig förbi första rundan och att första kedjan levererar så går de upp!

Fredrik Eriksson i Hibs sportgrupp är förstås nöjd över att förra säsongens nyförvärv valt att stanna kvar i klubben.
- För oss blir nästan Filip ett nyförvärv på nytt eftersom vi knappt hann spela något i år. Han är en spelare som kan spela på många olika positioner och som säger han säger en spelare som ska bidra i offensiva spelet. Sedan med sin enorma träningsvilligt och arbetskapacitet ser han till att höja vår fysiska status och det bidrar mycket i framförallt spelet utan boll.

Klara spelare:
Alexander Bergström - 2021/22