Dennis Larsen blir Hibs trogen

26 MAR 2021 15:19
" - Jag trivs bra i laget och känner att det är bra förutsättningar för att fortsätta utvecklas i Hibs."
  • Uppdaterad: 26 MAR 2021 15:19

Till sommaren tar Dennis Larsen studenten från Älvstrandsgymnasiet, men nu redan kan vi meddela att han bestämt för att stanna kvar i Hagfors och Hagfors IBS de kommande säsongerna
- Jag trivs bra i laget och känner att det är bra förutsättningar för att fortsätta utvecklas i Hibs, säger Dennis.

Dennis flyttade till Hagfors från hemorten Sarpsborg i Norge sommaren 2018 för att börja på innebandygymnasiet. Under de tre säsongerna som gått så han via den etablerade utvecklingstrappan tagit sig från spel i HJ17-laget via JAS-laget och Edebäcks A-lag upp till att inför årets säsong bli med i A-laget i division 1.

Årets säsong blev som bekant kort, men under den tiden hann Dennis visa tillräckligt mycket för att erbjudas ett kontrakt över de kommande säsongerna.

Förutom spel i division 1 till hösten så väntar med stor sannolikhet ett kanske än större äventyr. Om en månad skulle U19-VM för herrar ha avgjorts, men p.g.a. coronapandemin har det flyttats fram och kommer istället spelas sista veckan i augusti. Därmed kan Dennis, om han blir uttagen, få kickstarta säsongen med VM-spel.

Till sommaren tar du studenten från Älvstrandsgymnasiet, men du har bestämt dig för att stanna kvar. Vad var avgörande för dig när du skulle bestämma dig?

Säsongen som gick var/är din sista som junior och samtidigt din första säsong i A-laget. Hur skulle du beskriva känslorna och tankarna kring att säsongen blev som den blev?
- Det var otroligt synd att säsongen blev så kort. Juniortiden är en tid man inte får uppleva igen vilket gör den ganska speciell. Jag såg fram emot mitt sista år som junior, skulle bli kul att få avsluta juniortiden med alla vänner som jag fått under dessa tre åren på gymnasiet. Utöver det så skulle det bli kul å få chansen i a-laget eftersom att det var något jag hade sätt framemot helt sen jag blev uppflyttad i A-truppen.

Nu blev det bara fyra matcher, men vad upplevde du var de största skillnaderna mellan division 3/JAS och division 1?
- Det går lite fortare och spelarna är bättre i division 1 jämfört med division 3 och JAS. Blir lite mer spel på få tillslag vilket jag gillar.

Vad är dina tankar inför nästa säsong, både för egen del och lagets?
- För min egen del så vill jag fortsätta utvecklas och hjälpa laget att vinna matcher. Som lag har vi samma målsättning som vi hade inför denna säsongen och det är att vi ska ta oss till och gå upp till Allsvenskan!

Om en månad var det planerat att U19-VM skulle ha spelats. Men mästerskapet är flyttat till augusti istället. Hur går dina tankar inför det och vad tror du som dina chanser att bli uttagen i den norska truppen?
- Har inte tänkt så mycket på det men jag hoppas ju såklart att jag blir uttagen. Lite svårt att jämföra sig med dom andra som är aktuella med tanke på att vi knappt har haft några samlingar p.g.a. corona, men jag tror och hoppas jag har en bra chans att bli uttagen.

Jenny Johansson i Hibs sportgrupp om att Dennis blir kvar i klubben.
- Vi ser en stor potential i Dennis och är förstås jätteglada över att han stannar kvar hos oss. Trots att årets säsong blev väldigt kort så hann han visa upp mycket att det vi gillar med hans spel på matcherna, aggressiviteten i defensiven, vilja att fylla på i anfallen och hans fins skott. Framförallt var det kul att se att han inte visade någon respekt för att motståndet var tuffare utan spelade sitt spel och gjorde det med framgång. Hoppas och tror att han kommer få inleda säsongen med VM-spel, skulle han inte bli uttagen måste Norge ha sin bästa backuppsättning på U19-nivå någonsin.

Kontraktet som man kommit överens gäller till april 2023 och är skrivet som 1+1 år.

Klara spelare:
Alexander Bergström - 2021/22