Daniel Bjord om segern mot Stenungsund

20 DEC 2021 17:34
" - Jag kan inte minnas att jag vart med om sådana siffror innan, speciellt inte att man även håller nollan."
  • Skapad: 20 DEC 2021 17:34

Det blev seger med hela 17-0 för A-laget i lördags mot Stenungsunds IBK. Det är Hibs största seger i en förbundsseriematch någonsin, och dessutom var det första gången sedan 21 november 2013 som A-laget höll nollan i en tävlingsmatch. Då var det Victor Sjöstedt som gjorde det, nu var det Liam Andersson. Vi har fått en pratstund med en av målskyttarna, Daniel Bjord, om matchen.

Matchfakta

En minst sagt ovanlig match på förbundsnivå får man säga. Men om vi tar det från början, vad fokuserade ni på inför matchen?
- Det var det verkligen, jag kan inte minnas att jag vart med om sådana siffror innan, speciellt inte att man även håller nollan. Vi fokuserade framförallt på att det var vi som skulle styra matchen och inte låta dom rulla boll och dra ner tempot. Och att vi skulle bibehålla intensiteten varje byte i 60 min. Vilket jag tycker att vi lyckades otroligt bra med.

Ganska snabbt fick ni hål på Stenungsund och sedan rullade på i ett jämt tempo. I generella ordalag vad var skillnaden mellan lagen?
- Skillnaden är väl att vi är ett bättre lag rakt igenom och det visar ju även tabellen. Sen kommer dom med 10 gubbar varav en blev skadad rätt tidigt i matchen. Och som jag sa tidigare så lät vi ju dom aldrig lugna ner och vila, vi var på dom hela tiden hela matchen och då är det tufft, speciellt när vi rullar på tre femmor hela matchen. Men är imponerad över att ett gäng så unga spelare som Stenungsund hade i sitt lag ändå spelar hela matchen på ett snyggt sätt, inga dumma tacklingar eller sådant, det ska dom ha en eloge för.

Hur kändes för egen del? Första seriematchen från start i år och hur var samarbetet med Michelsson och Österås?
- För egen del är jag ganska nöjd ändå, jag har inte spelat spec mycket i år och har varken huvudet eller touchen där jag vill än. Skulle vilja vara med effektiv. Jag tycker att vi har ett bra samarbete, båda två är smarta spelare så de är lätta att spela med, vi har bara kört på och inte ens snackat så mycket om vad vi specifikt ska göra, det har bara fallit sig naturligt på något vis, vilket jag gillar.

Det kan ju lätt bli så att man går ner i tempo när siffrorna drar i väg. Vad pratade ni om under matchen?
- Det var som jag sa förut, vi siktade på att köra varje byte i samma anda, hela matchen oavsett vad det stod på tavlan.

Hur känns det nu att ta jullov som serieledare?
- Det känns fantastiskt! Jag tycker vi förtjänar att leda serien.

Foto: Lars-Pether Sjöö

Lasse Eklund, assisterande tränare