Anders Skoog blir kvar i Hagfors IBS

20 APR 2020 12:59
" - Jag trivs väldigt bra i laget."
  • Uppdaterad: 20 APR 2020 11:57

Säsongen som gick satte gjorde Anders Skoog både mest mål och poäng i Hagfors IBS och utsågs av lagkamraterna till lagets bästa spelare Hagfors IBS. Idag kan vi meddela han stannar kvar i klubben en säsong till.
- Vi ser ut att få ett starkt lag att kunna utmana om den allsvenska platsen om vi får alla pusselbitarna på plats och det är en resa jag vill vara med på, säger Anders Skoog.

Thomas Eriksson, huvudtränare i A-laget, och Anders Skoog. Foto: Hagfors IBS

Anders Skoog kom till Hibs inför säsongen 2016/17 och har för varje säsong som gått tagit steg i sin utveckling och ökat på betydelsen han har för laget. Under sina tre första säsonger gjorde han 13, 38 respektive 37 poäng. Under årets säsong slutade poängtotalen på 49 poäng, fördelad på 32 mål och 17 assist. Nytt personbästa sett till både poäng och mål.
- Jag fick mycket förtroende av Thomas (Eriksson, huvudtränare, reds. anm.) och mycket speltid samt att vi hade väldigt bra kemi i vår femma. Sedan har både jag och hela laget förbättrat våra fysvärden via programmen vi fått av vår fystränare Anders Östlund, säger Anders Skoog som sin rekordsäsong.

En sådan stark poängproduktion går förstås inte ombemräkt förbi och lag från högre serier har varit i kontakt med Skoog under och efter säsongen. Men till slut blev valet att stanna kvar i Hibs en säsong till.
- Den främsta orsaken är att Hibs är Värmlands mest välskötta innebandyklubb och i och med att jag inte ska flytta utanför Värmland så blev det tillslut ett givet val. Sen så trivs jag väldigt bra i laget och vi ser ut att få ett starkt lag att kunna utmana om den allsvenska platsen om vi får alla pusselbitarna på plats och det är en resa jag vill vara med på.

Hibs har lyckats behålla i stort sett hela laget från förra säsongen och kryddat truppen med fyra nya spelare. Målet är att återigen nå kvalspelet, något som Skoog håller med om.
- Det kommer krävas att vi tar match för match och ser till att spela på 100% hela matcherna och inte dippa som vi har haft en förmåga att göra. Vi behöver verkligen höja vårat facit på hemmaplan samt hålla vårat bortafacit. Sen kommer vi säkert ha lite mer press på oss med tanke på att vi har gått till kval två säsonger i rad nu och det är bara att utnyttja och gilla det och bevisa att vi ska vara där när det drar ihop sig nästa vår.

Nästa säsong blir din femte säsong i klubben. Tre av de fyra säsongerna har ni haft Thomas Eriksson som huvudtränare. Hur tycker du laget utvecklats/förändrats under de tre senaste säsongerna?
- Det vi har utvecklat mest är väl vårat kontringsspel och Thomas är ju expert på att göra varje individ bättre så hela laget i sig har tagit många steg och blivit bättre och vi kommer vara ännu bättre nästa år. Sedan har vi som lag höjt vår fysik som jag nämnde förut och vi har fått ett klart lyft sedan Anders Östlund kom in ifjol.

Har du satt något personligt mål med nästa säsong?
- Har inte satt några personliga målsättningar än förutom att jag ska spela mitt spel och försöka hjälpa laget med att göra de poäng jag ska göra så vi får spela ett kval.

En spelare som kommer tillbaka till nästa säsong är Marcus Hedlund. Vad kommer han betyda för laget?
- Han kommer betyda mycket för oss, han är en spelare som gör väldigt stor skillnad i ett lag med hans sätt att spela och hans rutin, förmodligen varje motståndarbacks mardröm när han kommer och jagar dem. Sen är det ju 30+ poäng till som kommer in i vårat lag så vi får se honom som ett nyförvärv nu när han missade hela denna säsongen pga skada. Tror han är väldigt revanschsugen så han kommer hjälpa oss väldigt mycket.

Avslutningsvis, vem av Daniel Bjord eller Erik Toivanen har mest skuld i att du stannade på 49 poäng och inte nådde 50?
- Egentligen skulle jag kunna säga båda, tror de gjorde en pakt efter jul någon gång för det var ett jävla tjat på brorsan att han skulle komma i kapp mig i poängligan och jag sa att han inte skulle lyckas och helt plötsligt står "Toi" framför mål hela tiden och täcker mina skott. Jag vet inte om det var uppgjort de emellan men det hjälpte ju inte ändå men om det inte var en pakt, så var det "Toi" p.g.a. alla gånger han stått i vägen när jag skjutit och det har han fått höra kan jag lova (skratt).

Hibs huvudtränare Thomas Eriksson är förstås väldigt nöjd med att få behålla lagets poängkung en säsong till.
- Skoog betyder mycket för oss, det är ingen tvekan på det. Både för att han bidrar med mycket produktion framåt, men också för att sättet han spelar innebandy. Hans snabba fotarbete passar bra in i sättet vi vill spela innebandy, både med och utan boll. Sedan det som gör det mest spännande med att han blir kvar hos oss är att både vi och han själv vet att det finns än mer att få av honom de kommande säsongerna, kommenterar Thomas Eriksson.

I och med att Skoog har skrivit på för den kommande säsongen har Hibs 20 spelare under kontrakt och börjar närma sig en färdig trupp.
- Vi väldigt nöjda med hur det gått hittills under silly season. En mycket stor del av förra årets trupp är kvar, vi har fått in två starka nyförvärv i Filip Nilsson och Marcus Öhlin, flyttat upp två duktiga juniorer i Dennis Larsen och Henrik Österås. Sedan ska vi inte glömma att vårt starkaste tillskott är Marcus Hedlund som kommer tillbaka från sin knäskada, säger Fredrik Eriksson i Hibs sportgrupp.

Spelare under kontrakt inför den kommande säsongen:
Sebastian Werner-Koning - 20/21
David Andersson - 20/21