Daniel Pereira Arnesen lämnar Norge för Hagfors

19 JUL 2019 14:30
" - Jag tänker att det ska bli roligt i och med att det är ett nytt lag med nya personer och utmaningar."
  • Skapad: 19 JUL 2019 14:30

Vi började presentationen av de nya spelarna i JAS/HJ17 med att presentera en målvakt, Chris Hauger, och idag kan vi presentera ytterligare en norrmän, nämligen forwarden Daniel Pereira Arnesen.

Daniel kommer från Fredrikstad i Östfold och har St. Croix IBK som moderklubb, men har även spelat i Slevik IBK.

Daniel Pereira Arnsen under sin tid i Slevik. Foto: Privat

Vi har fått en pratstund med Daniel inför flytten till Hagfors.

Om en knapp månad drar både innebandysäsongen igång och även skolan börjar. Hur går dina tankar inför både innebandysäsongen och att börja på gymnasiet?
Jag tror att säsongen kommer gå bra. Skolan kan bli lite utmanande av att jag måste lära mig att läsa och skriva på ett nytt språk.

Hur tror du det kommer bli att bo själv och klara av städning, diskning, tvätt etc? Har du fått "öva" hemma? Vad tror du blir svårast att klara av?
Jag tror att det kommer bli lite ovant i början, men jag tror jag kommer vänja mig vid det fort. Jag har fått öva en del hemma.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för de som inte har koll?
Jag är en som kan spela vart som helst på planen, men jag föredrar att vara forward. Jag tycker om skjuta, men är också en bra passningsspelare.

Och hur skulle du beskriva dig själv som person?
Jag är en glad person som tycker om att lära känna nya personer. Jag är till viss del lat, men är samtidigt energisk. Det är ganska enkelt att lära känna mig. Jag tycker att jag är ganska så snäll också.

Vad var det som gjorde att det blev innebandygymnasiet i Hagfors för dig?
Jag blev rekommenderad av Ludvik Hansen att söka. Han hade bara bra saker att säga om Hagfors och Hibs.

Vad har du för förväntningar på säsongen?
Jag tänker att det ska bli roligt i och med att det är ett nytt lag med nya personer och utmaningar. Sedan blir på det en helt annan nivå än jag spelat på tidigare.

Du är ju inte ensam att flytta till Hagfors från Norge. Hur väl känner du Chris Hauger och hur skulle du beskriva honom som innebandyspelare?
Jag känner han inte jätteväl, men jag har haft lite kontakt med honom. Han är en väldigt bra målvakt och har grymt bra utkast.

Vad tror du blir största skillnaderna i innebandyn mellan serien i Norge och i Sverige?
Själva tempot och flytet i spelet tror jag.

Norrmän i Hagfors IBS genom tiderna:

Inom parents nämns klubben som spelaren kom ifrån
* = spelat i A-laget

Filip Halvorsröd* (Slevik IBK) - 2009/10 - 2011/12 & 2013/14
Christoffer Boganes Vadla* (Sola IBK) - 2009/10 - 2011/12
Sebastian Lie* (Nilsby IK, Sverige) - 2009/10 - 2011/12
Mats Gjermundsen (Sarpsborgs IBK) - 2010/11
Andres Isnes Nilsen (Slevik IBK) - 2010/11
Ola Olaussen (Sarpsborg IBK) - 2010
Stian Lockhart Pedersen* (Slevik IBK) - 2015/16 - 2017/18
Ludvik Hansen* (Slevik IBK) - 2015/16 - 2017/18
Håkon Bråten Groth* (Sarpsborgs IBK) - 2015/16 - pågående
Sondre Hansen* (Slevik IBK) - 2016/17
Dennis Larsen* (Sarpsborgs IBK) - 2018/19 - pågående
Henrik Österås* (Sarpsbrogs IBK) - 2018/19 - pågående
Chris Hauger (Sveiva IBK) - 2019/20 - pågående
Daniel Pereira Arnesen (St. Croix IBK) - 2019/20 - pågående

Noteringar:
När Filip Halvorsröd återvände till Hibs till säsongen 2013/14 så kom han från Sarpsborgs IBK.
Sebastian Lie är fostrad inom svensk innebandy, men representerar Norge internationellet.
Sondre Hansen är den enda på listan ovan som inte gått på Hagfors Innebandygymnasium.

Ledare JAS

Rasmus Ericsson, assisterande tränare