Rasmus Ericsson om säsongen i JAS

12 FEB 2019 17:10
" - Det tror jag är för att vi har en grupp där alla bidrar till en jättebra energi både på och utanför plan genom hela säsongen."
  • Skapad: 12 FEB 2019 17:10

Med tre matcher kvar i Juniorallsvenskans seriespel så ligger Hibs/Edebäck på en tredjeplats i tabellen och innehär just nu en slutspelsplats. För att säkra slutspelsplatsen krävs det antingen vinst mot IBF Örebro Ungdom i nästsista matchen eller vinst i de två andra matcherna, Skattkärrs IK/Kristinehamns IBF och IBK Köping/IFK Arboga.

Vi har träffat JAS-lagets lagkapten Rasmus Ericsson för att kolla vad han tycker om säsongen hittills och lite tankar kring matchen på torsdag när man ställs mot Skattkärr/Kristinehamn på bortaplan.

Rasmus Ericsson. Foto: Lars-Pether Sjöö

I stora drag hur ser på året säsong så här långt i JAS?
Jag tycker att säsongen hittills har varit lite över förväntan skulle jag säga, tycker spelet har varit riktigt bra mellan åt. Tycker vi har haft en väldigt bra energi i hela laget och vunnit många av de tuffaste och viktigaste matcherna som vi inte gjort tidigare.

Av matcherna hittills vilka tycker du sticker ut som era bästa insatser?
Det är Lillån borta, Karlstad hemma och Skoghall borta där vi gör tre riktigt bra insatser mot tre topp lag.

Vad har ni fokuserat på genomgående under säsongen kring erat spel?
Vi har framförallt fokuserat på vändningar från hörnen och att få ut bollen på bortre sidan. Vi har även fokuserat på uppspel. För att träna på att spela upp bollen mot både 2-2-1 och 2-1-2 försvar.

Även om det finns någon mindre bra insats längs vägen så har ni en bra säsong bakom er hittills. Vad tror du varit de främsta orsakerna till det?
Det tror jag är för att vi har en grupp där alla bidrar till en jättebra energi både på och utanför plan genom hela säsongen. Och att hela gruppen visar en otrolig vilja att offra sig för laget både defensivt och offensivt. Det har inte spelat någon roll ifall man inte spelat lika mycket som någon annan.

Ni ligger trea i tabellen med tre matcher och har allt i egna händer gällande att behålla slutspelsplatsen. Först ut är en bortamatch mot Skattkärr/Kristinehamn. Vad har du för tankar kring den matchen?
Det ska bli riktigt kul att spela den matchen, alla i laget längtar tills på torsdag. Det kommer bli en tuff match där Skattkärr/Kristinehamn har varit starka de sista matcherna med en vinst mot Örebro och spela även lika mot Skoghall. Vilket kommer göra att vi måste göra en riktigt bra match om vi ska slå dem.

Vad tror du blir extra viktigt att fokusera i den för er?
Det är absolut att behålla energin, som vi har haft hela säsongen. Sen ska vi spela vårt spel som vi gjort hela säsongen med mycket fart under fötterna och en otrolig vilja.

Hur tror det går på torsdag och vem avgör matchen?
Jag tror på vinst. Tror vi vinner med 8-5 och att Johan Jonasson avgör.

Ledare JAS

Jesper Karlsson, ass. coach