Pontus Henriksen om säsongsinledningen med Edebäck

19 NOV 2018 15:41
" - Inledningen hittills har varit otroligt bra vi har spelat bra innebandy och haft bra flyt med oss"
  • Skapad: 19 NOV 2018 15:41

För tredje säsongen i rad så har Hibs och Edebäck IBF ett samarbete som innebär att juniorer från Hibs spelar och tränar med Edebäcks A-lag. Dessutom kan Edebäck vid tillfälle låna in spelare från Hibs A-lag som inte fått speltid där. Tecken på att samarbetet bär frukt är att av spelarna i Hibs nuvarande A-trupp så har Marcus Nilsson, Lucas Söderström, Albin Rååd, Håkon Bråten Groth, David Andersson, Rasmus Ericsson, Sebastian Werner-Koning, Mikael Danielsson och Johan Jonasson alla tagit vägen till Hibs A-trupp via spel i Edebäcks A-lag.

Årets säsong är som sagt inget undantag och under hösten har flera spelare som tillhör Hibs spelat med Edebäck. Några från Hibs A har varit med i enstaka matcher, men främst handlar det som juniorer som är mer bofasta i Edebäck. Edebäck har inlett med fyra vinster på fem matcher i division 3 och vi har fått en pratstund med Pontus Henriksen, en av Hibs-juniorerna som spelar med Edebäck, för att kolla läget kring inledningen av seriespelet.

Du är en av många spelare från Hibs som via samarbetsavtalet spelar med Edebäck i division 3. Hur ser på lagets inledning av seriespelet där det blivit fyra vinster på fem matcher?
- Inledningen hittills har varit otroligt bra vi har spelat bra innebandy och haft bra flyt med oss, nått som Edebäck inte hade förra året. Ibland är det viktigt med en del tursamma mål

Senaste seger kom i fredags när ni slog din moderklubb Dottevik på bortaplan med 7-6. Hur såg matchbilden ut och vad var det som gjorde att ni kunde vända 6-4 till 6-7 i slutet?
-  Ja senaste matchen var väldigt speciell för mig som sagt va det var ju min moderklubb och min gamla arena så det va otrolig roligt att komma få komma hem och spela i Strandhallen och att få möta sina gamla kompisar. Under matchens gång spelade vi jättebra alla gjorde sitt bästa och vi rulla bollen otroligt bra. Jag skulle vilja säga att vi hade största delen av matchen och dom mål dom gjorde bjöd vi på, dom gjorde alltså mål på våra misstag. Bästa matchen hittills av oss enligt mig

Du spelade själv fram till de två sista målen, hur speciellt var det att få vara med och avgöra mot just Dottevik?
- Jo men det kändes jätteskönt att få avgöra på ett sätt mot sin moderklubb. Jag kom in bra i matchen redan från start så allt flöt på bra under matchens gång och det kändes ju extra gött när man fick göra bort en eller två gamla kompisar.

Edebäck ligger just nu på en tredjeplats och har två poäng upp till serieledarna, men har en match mindre spelad. Hur tror det kommer gå för er? Vilken placering slutar ni på?
- Ja som sagt så har vi börjat väldigt bra inledningsvis och jag tror att vi kommer fortsätta så. Vi har en stark trupp i år och det är ju en extra stor fördel att vi tagit sex poäng i dom två svåraste matcherna enligt mig, Nordmarken och Dottevik borta. Jag tror att vi kommer hamna på en kvalplats upp till division 2.

Hittills har inte mindre än elva spelare från Hibs A-lag eller JAS-lag spelat med Edebäck. Vem av dom tycker du stuckit ut mest och varit den största bidragande faktorn till de fyra vinsterna?
- Ja vi är ju en del som har varit med och krigat med Edebäck men den av dom som gjort starkast intryck på mig även på träningar Edebäck och JAS är Alexander Gunnarsson han har varit otroligt viktigt för oss i dom fyra vinster. Han har ett otroligt slit som många här i Värmland inte har och han lyfter sig för varje match något som är otroligt viktigt för oss.

På fredag ställs ni mot Nilsby U, vad tror du om den matchen?
- Ja matchen på fredag kommer bli väldigt tajt Nilsby är ju också med och slåss i toppen. Men spelar vi som vi gjorde stora delar mot Dottevik tror jag att vi kan tvåla dit dom. Jag tror att vi vinner med 6-4.

Ledare JAS

Jesper Karlsson, ass. coach