Norsk forward ansluter till JAS/HJ17-truppen

2018-08-05 21:19
" - Jag är en spelare med bra blick och är bra på att spela fram mina lagkamrater. "
  • Uppdaterad: 2018-08-05 21:20

Som vi skrev om när vi presenterade Dennis Larsen så skulle inte Dennis bli ensam som norrman i JAS/HJ17-truppen, och idag kan vi presentera att han får med sig Henrik Østerås Hibs.

Henrik Østerås. Foto: Privat

Henrik har under karriären spelat i Sarpsborgs IBK och har därmed varit lagkamrat med Dennis Larsen. Men tillskillnad för Dennis så är Henrik forward.

Dennis är också den sista nya spelaren i årets JAS/HJ17-trupp.

Vi har fått en pratstund med Henrik inför flytten till Hagfors.

Kommande vecka drar innebandysäsongen igång och en vecka senare börjar skolan. Hur går dina tankar inför både innebandysäsongen och att börja på gymnasiet?
Jag är både spänd och nervös på hur både skolan och innebandyn ska gå, men hoppas och tror att det kommer gå bra.

Hur tror du det kommer bli att bo själv och klara av städning, diskning, tvätt etc? Har du fått "öva" hemma? Vad tror du blir svårast att klara av?
- Jag tror jag fixar det lätt. Har inte övat mycket, men det går. Svårast att klara av tror jag blir städningen.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för de som inte har koll?

Och hur skulle du beskriva dig själv som person?
- Jag är en person som tycker om ta det lugnt och vara tillsammans med vänner.

Vad var det som gjorde att det blev innebandygymnasiet i Hagfors för dig? Hade du någon kontakt med Håkon Bråten Groth i samband med att du sökte och tackade ja?
- Jag har hört mycket positivt om innebandygymnasiet från andra spelare och tränare, till exempel Håkon Groth, och därför blev det Hagfors.

Vad har du för förväntningar på säsongen?
Jag vill göra mitt bästa, utveckla mig till en bättre innebandyspelare, samt hjälpa laget att vinna matcher.

Du är ju inte ensam att flytta upp till Hagfors från Sarpsborg. Hur skulle du beskriva Dennis Larsen?
Dennis är en spelare som aldrig ger upp och han kämpar for laget. Han är också en väldig bra kompis som får mig att skratta mycket.

Hur tror du att det kommer gå med nytt språk, förstår du det vi säger eller hur känns det?
- Jag tror det blir lätt att forstå, men svårt att skriva och prata.

Fakta Henrik
Hemort: Sarpsborg