Johan Hagelin om säsongen i HJ17 Elit

13 FEB 2019 16:41
" - Jag tror den största största anledningen till framgången så här långt har varit våran starka offensiv."
  • Skapad: 13 FEB 2019 16:41

Precis som för JAS-laget så närmar sig även HJ17-laget slutet på seriespelet. Tre matcher återstår för laget. I tabellen ligger man på en tredjeplats och har säkrat en plats i slutspelet i Västerås i slutet av mars.

Vi har fått en intervju med lagets lagkapten Johan Hagelin kring vad han tycker om säsongen och även lite kring lagets match mot Karlskoga på fredag.

Johan Hagelin. Foto: Lars-Pether Sjöö

Säsongen börjar så sakteliga närma sig slutet. Det återstår tre omgångar i HJ17. Hur skulle du i stora drag beskriva er säsong så här långt?
I stora drag skulle jag säga att vi gjort en bra säsong hittills, lyckats oerhört bra i offensiven framför allt och verkligen visat att vi är ett lag som slåss om seriesegern.

Ni har vunnit mot alla förutom Skälby och sedan tagit en seger var i mötena med Västerås. Om man säger på Skälby och Västerås, vad är det som gör dom till två av seriens topplag?
Det skulle jag säga beror på att de är två lag som är oerhört spelande lag som spelar med väldigt högt tempo, det är sällan spelare håller i bollen allt för länge i de lagen. Sedan ska kommas ihåg att de har individer som kan på egen hand avgöra matcher. De är även två lag som är i stort sett lika bra i både offensiven som defensiven.

Det är din första säsong i HJ17 Elit, vad tycker du om serien och kvalitén på motståndet generellt?
HJ17 Elit är verkligen en annan nivå än jag tidigare varit med om, det är mer innebandy på något sätt och det finns en tanke bakom varje situation. Man kan säga att man gick från att nån kasta in en boll på plan och sa kör till att det finns en spelidé för att vara framgångsrika. Skulle dock säga att kvalitén på motståndet är relativt blandat som man dessutom kan se på resultaten.

Som sagt har ni en vinstrik säsong bakom er hittills. Vad skulle säga att det främst beror på?
Jag tror den största största anledningen till framgången så här långt har varit våran starka offensiv. Det är sällan vi släpper in mer än vi producerar framåt vilket har lett till att det kanske blivit lite höga siffror i vissa matcher, men i slutändan har vi producerat bäst och klivit av planen med tre poäng.

Precis som du säger så är ni starka offensivt och snittar nästan 9 gjorda mål per match. Vad har varit era främsta styrkor i just offensiven?
Det som varit vår största styrka i offensiven är nog vårat kontringsspel och förmåga att straffa motståndarna på deras misstag. Vi har en oerhörd kreativitet i anfallsspelet och det kombinerat med både spelare med god blick för spel och hårdskjutande snipers så har offensiven fungerat något oerhört.

Är det några spelare som du tycker stuckit under säsongen som varit extra viktiga för er?
Går nog inte att undvika att forwardsduon Henrik Østerås och André Lindgren varit oerhört vassa denna säsong då de ligger topp fyra i poängligan båda två. Sedan skulle jag också vilja lyfta fram Dennis Larsen, en back som bidrar väldigt bra både offensivt och defensivt och skapar ett lugn i spelet när han får bollen.

På fredag väntar möte med Karlskoga på bortaplan. Vad tror du om den matchen och vad måste ni fokusera på lite extra för att få med er tre poäng hem?
Jag tror det kommer bli en tuff match och att Karlskoga är rätt sugna på att ta revansch från förra matchen. Det vi måste göra för att ta hem den matchen är nog att slita lite hårdare i defensiven och göra allt där mer noggrant. För offensiven har vi och mål gör vi!

Vad slutar matchen tror du? Och vem avgör?
Jag tror matchen blir jämn och slutar 8-7 till Hagfors samt att Karlskoga-killen (eller kyrksten som han nog föredrar) Emanuel Leinonen kliver fram och avgör i sista minuten med ett dragskott från högerfickan.

Ledare JAS

Jesper Karlsson, ass. coach