Dennis Larsen lämnar Norge för Hagfors - Hagfors IBS - Innebandy - IdrottOnline Klubb

Dennis Larsen lämnar Norge för Hagfors

2018-07-08 19:37
" - Jag skulle nog beskriva mig själv som en tvåvägsback med mycket fart i fötterna"
  • Uppdaterad: 2018-07-08 19:37

Efter att ha presenterat fyra värmlänningar som ska flytta till Hagfors för att plugga på innebandygymnasiet och spela i Hibs, så kan vi idag meddela att det även blir tillskott i JAS/HJ17-truppen från Norge. Två killar är det som flyttar till Hagfors och först ut att presenteras är backen Dennis Larsen.

Dennis i Sarpsborgs tröja. Foto: Privat

Dennis har hittills spelat i Sarpsborgs IBK, vilket är samma klubb som bland annat även Håkon Bråten Groth (som tillhörde Hibs A-trupp den gågna säsongen). Dennis och den andra norska killen (som kommer presenteras senare) ser till att trenden med norska elever på innebandygymansiet och spelare i Hibs fortsätter. Se en komplett lista längst ner för norska spelare som spelat i Hibs.

Vi har förstås fixat en intervju med Dennis, och hans svar kom på riktigt bra svenska, vilket till viss har att han göra med att hans mamma är svenska (och kommer från Västergötland, om våra efterforskningar är korrekta).

Om en dryg månad drar både innebandysäsongen igång och även skolan börjar. Hur går dina tankar inför både innebandysäsongen och att börja på gymnasiet?
Jag ser fram emot en ny innebandysäsong, blir kul med nytt lag och nya lagkamrater. Jag är väldigt förväntansfull att starta gymnasiet, det blir lite konstigt med nytt språk och så, men jag tror att det kommer att bli bra.

Hur tror du det kommer bli att bo själv och klara av städning, diskning, tvätt etc? Har du fått "öva" hemma? Vad tror du blir svårast att klara av?
I början tror jag att det kommer att vara väldigt annorlunda att leva för mig själv, men jag ska klara det fint, har övat hemma, har både fått städa, tvätta kläder och laga mat.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för de som inte har koll?
Jag skulle nog beskriva mig själv som en tvåvägsback med mycket fart i fötterna, som jobbar stenhårt för mitt lag och mina lagkamrater.

Och hur skulle du beskriva dig själv som person?
Jag skulle vilja säga att jag är en person som nästan alltid är glad, sen skulle jag vilja säga att jag är en omsorgsfull och social person.

Vad var det som gjorde att det blev innebandygymnasiet i Hagfors för dig?
Jag har hört att det är ett mycket bra ställe att utvecklas som innebandy spelare, på innebandygymnasiet här i Hagfors. Jag har också varit i kontakt med Håkon Groth, som har varit elev här tidigare, vilket har hjälpt mig mycket.

Vad har du för förväntningar på säsongen?
Mitt mål för den här säsongen är att komma in i gruppen och lära känna nya människor, men jag vil också utvecklas som innebandyspelare.

Du är ju inte ensam att flytta upp till Hagfors från Sarpsborg. Hur skulle du beskriva din lagkamrat (som presenteras senare)?
Jag vill beskriva honom som en bra innebandyspelare, men han är också en mycket bra vän.

Du sa att du haft en hel del kontakt med Håkon Bråten Groth, vad lite specifikt har ni pratat om?
Som sagt har han hjälpt mig mycket. Han har gett mig information om skolan och hur sakerna fungerar här, något som jag uppskattar mycket och vill tacka så mycket för det!

Snabbfakta:
Hemort: Sarpsborg
Fattning: Right
Position(er): Back
Klubbar jag spelat i: Sarpsborgs IBK
Gymnasieprogram: El- och energiprogrammet

Norrmän i Hagfors IBS genom tiderna:

Inom parents nämns klubben som spelaren kom ifrån
* = spelat i A-laget

Filip Halvorsröd* (Slevik IBK) - 2009/10 - 2011/12 & 2013/14
Christoffer Boganes Vadla* (Sola IBK) - 2009/10 - 2011/12
Sebastian Lie* (Nilsby IK, Sverige) - 2009/10 - 2011/12
Mats Gjermundsen (Sarpsborgs IBK) - 2010/11
Andres Isnes Nilsen (Slevik IBK) - 2010/11
Ola Olaussen (Sarpsborg IBK) - 2010
Stian Lockhart Pedersen* (Slevik IBK) - 2015/16 - 2017/18
Ludvik Hansen* (Slevik IBK) - 2015/16 - 2017/18
Håkon Bråten Groth* (Sarpsborgs IBK) - 2015/16 - 2017/18
Sondre Hansen* (Slevik IBK) - 2016/17

Noteringar:
När Filip Halvorsröd återvände till Hibs till säsongen 2013/14 så kom han från Sarpsborgs IBK.
Sebastian Lie är fostrad inom svensk innebandy, men representerar Norge internationellet.
Sondre Hansen är den enda på listan ovan som inte gått på Hagfors Innebandygymnasium.

Ledare JAS

Jesper Karlsson, ass. coach