Simon Larsson återvänder till Hibs - blir tränare

10 MAJ 2019 10:54
" - Jag ser detta som en utmärkt chans att utveckla mig själv genom att ha en så bra mentor som i Thomas"
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2019 10:54

För andra gången på ett år så kan vi meddela att Simon Larsson är klar för Hagfors IBS. Ifjol var det som spelare, men nu gäller det som uppdraget som assisterande tränare i A-laget.

Fredrik Eriksson (sportgruppen) och Simon Larsson. Foto: Hagfors IBS

Ifjol skrev Simon på ett 1-årskontrakt med Hibs för att göra comeback i A-laget efter två säsonger i IBK Lockerud Mariestad och en säsong som tränare för Hagfors IF Uddeholm. Dock blev säsongen kort för Simon i Hibs, i mitten av november bröt han kontraktet och spelade klart säsongen i Filipstad IBK.

Men nu är han klar för en ny återkomst till Hibs och det som assisterande tränare. Simon har som nämndes ovan tidigare varit tränare före Hagfors IF Uddeholm i allsvenskan under en säsong. Han ersätter Andreas ”Eas” Svensson i ledarstaben som efter två säsonger meddelat att han inte kommer fortsätta. En av Simons tilltänkta uppgifter i ledarstaben kommer vara att jobba med individuell feedback mot backarna.

Sedan tidigare är det klart att Thomas Eriksson fortsätter som huvudtränare i A-laget och nu får han alltså med sig sin gamla elev och spelare som kollega.

Vi har fått en pratstund med Simon för att kolla hur det känns kring det nya uppdraget och om klubban är lagd på hyllan eller om det blir något spel för honom under säsong.

Först och främst, varmt välkommen tillbaka till Hibs!
- Tack så mycket!

Var det självklart val för dig för att ta beslutet att lägga huvudfokus på vara tränare istället för att spela?
- Nej det var det inte, jag var lite osäker på om jag skulle fortsätta med innebandy överhuvudtaget eller om jag skulle fortsätta att spela. Sen dök denna chans upp.

Du har några fler tränarerbjudanden, vad var det som gjorde att du valde Hibs?
- Framförallt utmaningen att vara med och träna ett bra herrseniorlag sedan ser jag detta som en utmärkt chans att utveckla mig själv genom att ha en så bra mentor som i Thomas.

Vad framförallt hoppas du bidra med i ledarstaben och till laget utifrån din roll?
- Jag hoppas jag kommer kunna bidra med mycket energi och några härliga frislagsvarianter. Sen har vi inte riktigt satt oss ner med just rollfördelningen men vi har ett ungt lag och speciellt på backsidan så jag hoppas jag kan bidra mycket där.

Nu är det en bit kvar till att säsongen drar igång, men vad tror du om säsongen och truppbygget?
- Jag tror det kommer bli en rolig Hibs-säsong då dom flesta från förra säsongen är kvar och man vill inte vara sämre än förra säsongen.

Avslutningsvis, är klubban lagd på hyllan helt eller kan det bli spel på lägre nivå?
- Klubban lägger jag nog aldrig på hyllan, antingen blir det spel i Hibs superliga eller i någon lägre serie.

Fredrik Eriksson, om att Simon är tillbaka i klubben och nu som tränare.
- Det känns riktigt bra att Simon har tackat ja till uppdraget som assisterande tränare. Han kommer bidra med mycket till framförallt våra unga spelare i laget med sin erfarenhet, ledarskap och trygghet. Att han har en säsong bakom som seniortränare känns bra, han vet vad han ger sig in på och precis som han säger själv tror jag att kommer utvecklas mycket med Thomas som mentor. Att Simon dessutom är en av våra gamla spelare är ett stort plus, han känner väl till klubben och vi känner väl till honom, säger Fredrik.

- Sedan vill jag passa på att tacka ”Eas” för hans två säsonger i A-laget. Vi kommer sakna honom runt laget, men hoppas förstås att han finns på plats på läktaren under säsongen, avslutar Eriksson.

Toni Walter, ass. tränare
Andreas Svensson, ass. tränare