Redan tio spelare klara för 2019/20

05 MAR 2019 14:49
Nästan hälften av spelarna i årets trupp har kontrakt för nästa säsong
  • Skapad: 05 MAR 2019 14:49

Slutet av seriespelet närmar sig med stormsteg och på fredag spelar A-laget sista hemmamatchen i serien för årets säsong när GS 86 kommer på besök. Men för sportgruppen pågår för fullt planeringen av nästa års trupp.

Vi har träffat Jonas Ekman och Fredrik Eriksson från sportgruppen för att kolla hur kontraktsläget ser ut och hur planeringen är för dom framöver.

Av de 23 spelarna som idag tillhör A-truppen så har nästan hälften, 10, kontrakt för även kommande säsong. De 10 är:

Robin Axelsson

Håkon Bråten Groth

Daniel Brokvist

Mikael Danielsson

Alexander Bergström

Jesper Karlsson

Erik Toivanen

Johan Jonasson

Anders Skoog

Lucas Söderström

- Att redan ha tio spelare under kontrakt är förstås något vi är väldigt nöjda med. Fyra av de tio spelarna hade 1+1 avtal, men alla har valt att fullfölja sina kontrakt. Det är förstås ett gott betyg till både klubben, ledarna runt laget och framförallt till spelarna i truppen, de visar tydligt att de trivs med varandra och vill fortsätta tillsammans, säger Jonas Ekman.

Ser man på namnen på de tio spelarna så märks bland annat förstemålvakten Robin Axelsson och lagets två bästa poängplockare Jesper Karlsson och Anders Skoog.

- Det är skapar förstås en trygghet att veta att vi tio spelare klara och att flera av dom har bärande roller i laget. Tittar man närmare på de tio spelarna så har åtta av dom funnits med i startuppställningen i princip varje match i år. Därutöver finns 01:orna Mikael Danielsson och Johan Jonasson som mestadels spelat i Edebäck i år och som vi tror kommer kunna konkurrera om startplatserna i A-laget under nästa säsong, fortsätter Ekman.

Tio spelare gör dock ingen hel trupp och det återstår förstås en hel del jobb för sportgruppen innan man är klara med truppen för nästa säsong.

- Så är det absolut, men vi ligger bra till som sagt, bättre än kanske någonsin tidigare. Bland spelarna som inte har kontrakt över nästa säsong så håller vi på att sonderna med dom kring hur de tänker kring innebandy, jobb och studier framöver. Sedan befinner vi i kamp om kvalplatser och kommer låta killarna främst fokusera på det. Kontraktsdiskussioner kommer vi ta när säsongen är över, säger Fredrik Eriksson.

Du nämner kvalet och vill det sig väl så kan det bli spel i Allsvenskan till hösten, hur påverkar det ert jobb och planering?

- Det är ju absolut en faktor som vi har med i beräkningen. Men det påverkar mest kring vilka externa spelare vi i så fall skulle vilja få in i truppen, inte så mycket primärt det interna arbetet med den nuvarande truppen, svarar Eriksson.

Toni Walter, ass. tränare
Andreas Svensson, ass. tränare