Erik Jansson är klar för Hagfors IBS

10 JUN 2019 11:30
" - Jag bara hört gott om Hagfors som förening så det ska bli kul att få dra på sig den röda tröjan och få vara en del av vad som är på gång där uppe."
  • Uppdaterad: 10 JUN 2019 11:30

Hagfors IBS kan idag meddela att backen Erik Jansson, 28, har bestämt sig för att spela i den tröjan nästa säsong och har skrivit på ett 1-årskontrakt. Erik kommer närmast från SK Örnen.

Erik Jansson. Foto: Hagfors IBS

Erik har de två senaste säsongerna spelat i moderklubben Örnen och från sin backplats gjort 66 poäng på 35 matcher i division 2 och 3. Innan han återvände till Örnen så spelade han i Skoghalls IBK:s organisation mellan 2006 och 2017, med undantag för 2015/16 då han spelade med Skattkärrs IK.

Under tiden i Skoghall spelade sex säsonger i Allsvenskan och två säsonger i division 1. Längre tillbaka i karriären så har Erik även meriter från Värmlandslaget då han deltog på två SM-turneringar med P90-laget.

Varmt välkommen till Hibs, Erik!
- Tack så mycket!

Vad var det som lockade med Hibs som gjorde att du bestämt dig för att spela i den röda tröjan till hösten?
- Utmaningen, att se vad man egentligen går för och kanske lite "sista chansen" för min del vad det gäller att satsa på innebandyn innan kroppen säger ifrån alltför mycket. Sen har jag bara hört gott om Hagfors som förening så det ska bli kul att få dra på sig den röda tröjan och få vara en del av vad som är på gång där uppe.

Vad hoppas du kunna bidra med till laget?
- Framförallt så är det väl min rutin och erfarenhet jag kommer kunna bidra med, att ha varit i kvalsituationer förut och vet vad som krävs för att ta sig dit. Men givetvis vill jag ju kunna vara den offensiva backen jag är och vara ett hot bakifrån.

Hur väl har du följt Hibs under de senaste säsongerna?
- Inte speciellt mycket faktiskt mer än att det varit en lång bortamatch och att det varit jämna derbyn när man mött dom. Men var väl förra säsongen man lyfte på ett ögonbryn då jag tror många blev överraskade över hur bra det gick för laget, och att man krigar om en topp 4-placering i serien på allvar.

Du har ju tidigare spelat i Skoghall i flera år, hur speciella blir de matcherna för dig?
- Ja, efter att ha spelat där i åtta säsonger är det ju många minnen man har därifrån så det är två matcher jag verkligen kommer ser framemot, och så länge jag kan minnas har det alltid slutat med jämna resultat i derbyna. Så klart det kommer kännas konstigt att stå på andra sidan den här gången men som man säger, är det ett lag man vill slå så är det Skoghall!

Vad tror du om lagets chanser i serien under den kommande säsongen?
- Med tanke på hur det gick förra säsongen och att stommen är kvar i laget och fått ett till års erfarenhet, så är det ju uppåt i serien man ska blicka. Men med många nya lag som man aldrig mött förut i division 1 så kan man inte riktigt säga bu eller bä, men givetvis tror jag vi kommer bli ett lag att räkna med även i år!

Fredrik Eriksson i sportgruppen om Erik:
- I Erik får vi in precis det som vi sökt efter, en erfaren back med offensiva kvalitéer. När man sedan kan addera Eriks fysiska spel så kan vi inte vara annat än nöjda över att han skrivit på för oss. Ser man på förra säsongen så hade vi en del problem med lag som backade hem mot oss, men vi tror att med tillskottet av Erik samt att våra unga backar blir ett år äldre, så är vi bättre rustade att kunna luckra upp även mer lågt stående lag.

Spelare under kontrakt:

Robin Axelsson – 19/20