Daniel Persson inför GS 86 hemma

08 MAR 2019 13:21
" - Hela laget har spelat bra under veckan så jag har bara positiva känslor inför matchen."
  • Uppdaterad: 08 MAR 2019 13:21

20:00 ikväll spelar A-lagets säsongens sista hemmamatch i serien när GS 86 AIF kommer på besök. Det blir således både derby och en kamp mellan ett topplag och ett bottenlag i tabellen.

Inför matchen har vi träffat Hibs målvakt Daniel Persson för att stämma av hur det känns inför matchen.

Daniel Persson. Foto: Lars-Pether Sjöö

Hur är känslan inför matchen ikväll?
Väldigt bra, hela laget har spelat bra under veckan så jag har bara positiva känslor inför matchen.

Hur har träningsveckan sett ut? Vad har ni fokuserat på?
Mycket spel och fokus på powerplay.

I höstas blev det seger mot GS, men det efter en del problematik. Vad måste ni göra annorlunda idag jämfört med då?
Sist så kändes det som att vi inte riktigt var med i matchen något som vi måste va den här gången! Sen så har vi pratat om att inte lämna dom en mot en för mycket för där är dom vassa.

Förra helgen blev det seger mot Surahammar, vilka saker i spelet från matchen är det viktigt att ni fortsätter med ikväll?
Oj matcher glömmer jag fort bort speciellt dom jag inte spelat. Men det är att vi jobbar för fullt under hela matchen och är ett ständigt hot framåt.

Är det några spelare som sett extra heta på träningarna under veckan?
- "PG" (Pontus Gustavsson) har sett het ut med sina uppoffrande täckningar och spelet i anfallszonen!

Slutligen, vad slutar matchen och vem avgör?
7-4 och "Hedda" (Marcus Hedlund) avgör.

Toni Walter, ass. tränare
Andreas Svensson, ass. tränare