Daniel Bjord återvänder till Hibs

20 MAJ 2019 15:02
" - Känns otroligt gôtt att vara hemma igen, känns riktigt fint att jag ska få dra på mig den röda tröjan igen."
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2019 15:02

Efter att förlängt med många spelare så kan vi idag presentera vårens första spelarvärvningar i A-truppen i och med att Daniel Bjord bestämt sig för att återvända till Hibs efter en säsong i Filipstad IBK.

Daniel Bjord. Foto: Hagfors IBS

Daniel spelade i Hibs under fyra säsonger mellan 2014 och 2018. Han var då en av nyckelspelarna när klubben för första gången tog sig till ett allsvenskt kval 2015 och sedan när man upprepade bedriften. Framförallt var det via hans målskytte som han bidrag till framgångarna, på 77 matcher gjorde han 88 mål. Hans snitt på 1,14 mål per match är det näst högsta målsnittet i A-lagets historia, endast Albin Englöw har en högre snitt.

Efter förra säsongen bestämde sig Bjord för att lämna Hibs för att spela för moderklubben Filipstad IBK, som var nykomlingar i division 1. Totalt blev det 26 poäng på 19 matcher för honom under säsongen som slutade med att Filipstad hamnade under nedflyttningsstrecket. Men nu har han alltså bestämt sig för att återvända till Hibs och därmed kommer han och hans lillebror Anders Skoog återigen att tillhöra samma lag.

Varmt välkommen tillbaka till Hibs! Hur känns det att få ha dragit på dig den röda tröjan igen?
- Tack så mycket! Känns otroligt gôtt att vara hemma igen, känns riktigt fint att jag ska få dra på mig den röda tröjan igen.

Vad var det som lockade med att komma tillbaka till Hibs?
- Allt lockar med Hibs. Laget och ledarna, folket i och runt klubben, folket på läktaren, ja allt egentligen!

Hur ser du på din egen säsong i FilipstaD i vintras?
- De var roligt att få spela med lite grabbar som ja spelat med tidigare, dock så var inte klubben riktigt redo för division 1 än rent organisatoriskt. Men dom jobbar på det nu vet jag och blir inte förvånad om dom snart är i division 1 igen och är bättre förberedda.

Nu har du bara varit borta en säsong, men har något ändrats i ditt sätt spela eller ska publiken fortsätta förvänta att se dig stå ute på vänsterkanten och smacka upp bollar i nättaket?
- De beror lite på, Thomas säger att han eventuellt vill testa mig som back, vilket jag känner mig lockad att testa på, så kanske blir fler assist än mål i år, vem vet. Men blir jag forward så blir de nog samma spelare som de andra åren, förhoppningsvis med lite mer speed då jag gått ner ganska många kilo och planerar att fortsätta så.

Vad tror du om lagbygget och den kommande säsongen för er?
- Det är väl i princip samma spelare som förra året och de såg ju onekligen bra ut, Hibs har ett riktigt bra lag och kommer vara med att fajtas i toppen även i är tror jag!

Avslutningsvis, vem av dig och brorsan gör flest mål under nästa säsong?
- Hoppas att han gör flest, han blir så ledsen annars. Jag ska försöka lära han att skjuta direkt i år, lär han sig de så vinner han skytteligan med alla lägen han brände förra året! (skratt)

Fredrik Eriksson som att Bjord kommer tillbaka till klubben.
- Jätteroligt att Bjord väljer att komma tillbaka till oss. Vi vet alla vad han kan prestera och vilka kvalitéer han har. Han kommer tillföra mycket i vårt offensiva spel, både genom vad han själv kan göra men också för att det är en spelare som motståndarna måste ha koll på. Vi har haft riktigt bra samtal med honom under de senaste veckorna och han känns verkligen motiverad och sugen inför den kommande säsongen, och det lovar gott tycker jag.

Kontraktet är på 1 år.

Statistik i A-laget: