Albin Rååd kvar i Hibs tills 2021

10 APR 2019 13:59
" - När man kollar på lagets säsong så har vi gjort en helt fantastisk säsong."
  • Uppdaterad: 10 APR 2019 13:59

Säsongen för A-laget tog slut för en dryg vecka sedan men för sportgruppen är säsongen snarare i sin linda. Sedan tidigare finns tio spelare under kontrakt för den kommande säsongen, och idag kan vi meddela att Albin Rååd, 19, skrivit på ett nytt 2 års-kontrakt med Hibs.

Albin Rååd. Foto Hagfors IBS

Albin gjorde i år sin andra säsong i A-laget och gick med stora förhoppningar in i säsongen, efter att under 2017/18 inte fått så mycket speltid. Under hösten blev det mer speltid och Albin startade i flera matcher. Men efter nyår var olyckan framme och Albins säsong tog slut när han fick en allvarlig fingerskada på sitt jobb.

Så istället för att kunna träna och spela fick Albin följa andra halvan av säsongen och även kvalet från sidan av planen. Men nu är fingret i princip återställt och Albin kan se framemot två nya säsonger i A-truppen.

Vad är de främsta orsakerna till att du väljer att förlänga med Hibs?
- De främsta orsakerna är att jag känner att det är det bästa för min utveckling och sen så trivs jag jättebra i gruppen.

Hur ser du på den gånga säsongen för både din egen del och laget?
- När man kollar på lagets säsong så har vi gjort en helt fantastisk säsong. Det var inte många som trodde att vi skulle nå dit vi gjorde men vi visade i år att vi är ett lag att räkna med. För min egen del är jag inte riktigt helt nöjd.

Du fick ju nästan halva säsongen spolierad av en fingerskada. Hur är det med fingret nu och hur jobbigt var det att inte kunna vara med och spela under våren?
- Jo men fingret börjar bli bättre och bättre nu, dock inte helt bra med rörelsen i hela fingret än men det går framåt. Det är nog bland det jobbigaste jag har gjort att inte ha fått varit med och tränat eller spelat matcher.

Nästa säsong blir din tredje i A-truppen, nu är det visserligen ett tag kvar tills den börjar, men vad har du för preliminär målsättning med den för egen del?
- Ja det är ju ganska så tidigt så har inte hunnit tänka så mycket på det, men en målsättning för min egen del är att jag ska försöka kriga mig in i startfemmorna mer och få spela mer än jag har gjort de senaste säsongerna.

Fredrik Eriksson i sportgruppen om att Albin har skrivit på ett nytt kontrakt:
- Vi är förstås glada att Albin blir kvar hos oss. Han besitter kvalitéer och egenskaper som sticker ur bland våra forwards och det ger oss ett större register av olika forwardstyper. Tyvärr fick han halva säsongen spolierad av en skada, men han är princip återställd från den nu och kommer kunna köra barmarksträningen fullt ut. Albin har knackat på dörren till en startposition under de två senaste säsongerna och med en bra sommar bakom sig så kommer han kunna vara en startspelarna till nästa säsong.

Statistik Albin Rååd i A-laget:
Matcher: 36
Mål: 3