Sebastian Werner-Koning stannar i Hibs

12 APR 2019 13:39
" - Vi har en väldigt bra säsong i ryggen och jag tror att nästa kan bli lika bra."
  • Uppdaterad: 12 APR 2019 13:39

Sportgruppens jobb går vidare och de har idag meddelat att de kommit överens med Sebastian Werner-Koning om ett nytt kontrakt som sträcker fram till april 2021.

Sebastian Werner-Koning. Foto: Hagfors IBS

Sebastian debuterade i A-laget under förra säsongen då han spelade flera träningsmatcher och fanns med i två tävlingsmatcher. Inför årets säsong togs han upp permanent i A-truppen och har under årets säsong varit med 23 matcher och gjort 9 poäng på dom från sin backplats.

Under säsongen har Sebastian även varit en av de bärande spelarna i JAS-laget. JAS-laget tog klubben sig till SM-slutspelet för första gången sedan 2015. Tyvärr föll man där mot IK Sirius FBC på bortaplan förra helgen. I JAS blev det 17 matcher och 17 poäng för Sebastian.

Vad är de främsta orsakerna till att du väljer att förlänga med Hibs?
- Den främsta anledningen till att jag förlänger är att jag trivs väldigt bra i gruppen. Sen så har vi en väldigt bra säsong i ryggen och jag tror att nästa kan bli lika bra.

Hur ser du på din första säsong i A-laget?  Vad var de största skillnaderna mot spel i JAS och division 2 som du spelat tidigare?
- Jag tycker att min säsong har varit bra, det har varit lärorikt att få testa på spel i division 1 och ser fram emot nästa. Den största skillnaden var såklart tempot, man måste röra på huvudet hela tiden för att ha en chans i division 1, sedan så möter man såklart bättre motstånd som utnyttjar varje läge dem får.

Om man ser mot nästa säsong, vad tycker och anser du själv att du behöver förbättra/förstärka för att kunna slåss om än mer speltid?
- Det är väl först och främst fysiken som behöver förbättras, sedan bli bättre på att spela i högt tempo.

Du spelade din sista juniormatch förra helgen, hur känns det att få lägga den tiden bakom sig och vad kommer du främst sakna från junioråren?
- Det känns mest konstigt att inte spela med fler lag, man har varit van att spela i flera lag och träna med flera lag under en säsong. Jag kommer sakna gruppen, det är en speciell känsla att vara med i en juniorgrupp och speciellt efter i år då gruppen var väldigt tight.

Fredrik Eriksson i sportgruppen säger följande om att Sebastian blir kvar i Hibs:
- Att få behålla Sebastian hos oss är viktigt. Med sina tekniska egenskaper i kombination med sin offensivlusta och fart i fötterna så är han en back som sticker ut hos oss. Han visade under årets säsong att han är verkligen är en back som har framtiden för sig på förbundsserienivå. Det ska bli spännande att följa hans utveckling under den kommande säsongen, både hoppas och tror att han kan spela till sig en än större roll.

Kontraktet är på 1+1 år.

Statistik i A-laget: