Robin Jansson stannar kvar i Hibs

17 MAJ 2019 13:33
" - Jag tror på en riktigt bra säsong. Det känns som om vi har något på gång inom föreningen så jag tror på en kvalplats även i år."
  • Skapad: 17 MAJ 2019 13:33

Hagfors IBS kan idag meddela att backen Robin Jansson blir kvar i klubben även efter studenten, detta då sportgruppen kommit överens med honom ett kontrakt som gäller på 1+1 år.

Robin Jansson. Foto: Hagfors IBS

Robin debuterade i A-laget redan våren 2017 som nybliven 17-åring. Sedan debuten har han varit en del av A-truppen under de drygt två åren. Under årets säsong har han varvat spel i A-laget med matcher i JAS-laget. Totalt blev det 6 poäng på 23 matcher i A-laget, medan han i JAS-laget gjorde 23 poäng på 17 matcher.

I JAS-laget var han en de mest tongivande spelarna, vilket hans statistik vittnar om, när laget tog sig till SM-slutspelet. I A-laget har det kanske inte riktigt lossnat för honom offensivt, men rent defensivt har han utvecklats för varje säsong och blivit en stabil division 1-spelare. Och sedan visar ju hans fina siffror från JAS vilken offensiv potential det finns i honom.

Det blir en fortsättning för dig i den röda tröjan, vad är de främsta orsakerna till att du blir kvar i Hibs?
- Den främsta anledning till att jag blir kvar är gruppen. Jag trivs väldigt bra i gruppen och det känns som om vi har något bra på gång inför nästa säsong.

Under säsongen har du spelat i både JAS-laget och A-laget, hur skulle du beskriva säsongen i stort för dig personligen?
- Jag tycker att min säsong har varit bra, framför allt i JAS. I A-laget kom jag inte riktigt upp i samma nivå som i JAS, framförallt offensivt men det kommer i år.

Vad tror du behövs eller krävs för att du ska ta med dig ditt lite mer offensiva spel från JAS-laget till A-laget?
- Jag tror inte det ät något speciellt som krävs utan tror mest att det bara är att släppa på bromsen lite och köra så kommer det att komma även i seniorspel.

Hur känns det att lämna just juniortiden efter sig och vad kommer du sakna mest?
- Det känns lite vemodigt, jag kommer sakna den fina juniorgruppen vi haft i år och framförallt 00-kullen väldigt mycket. Vi fick i alla fall ett fint avslut tillsammans i och med slutspelsplatsen i JAS. Dock kommer det bli skönt att bara ha ett lag att fokusera på vilket jag tror kommer gynna mitt spel i A-laget.

Vad tror du om den kommande säsongen för A-laget?

Sportgruppens Fredrik Eriksson om att Robin blir kvar i klubben:
- Återigen roligt att kunna konstatera att en spelare som inte kommer från Hagfors väljer att bli kvar hos oss även efter studenten. Precis som Robin är inne på själv så finns det mer att ta ut av honom i det offensiva spelet i A-laget, och jag tror att han kommer ta steget till hösten, både vad gäller att fördela boll mer men även utnyttja sitt fina skott. Sedan som person är Robin ett grymt bra föredöme för alla unga spelare som vill ta steget upp till A-laget, han är seriös, träningsvillig, vill utvecklas och samtidigt ödmjuk.

Statistik i A-laget:
Matcher: 51