Marcus Hedlund stannar kvar i Hagfors IBS

17 JUN 2019 12:53
" - Jag är övertygad om att vi gör en minst lika bra säsong som förra året. Stommen finns kvar i laget och har blivit ett år äldre tillsammans så det ser bra ut."
  • Skapad: 17 JUN 2019 12:53

Hagfors IBS och idag kommit överens med Marcus Hedlund om ett nytt kontrakt som innebär att Marcus kommer fortsätta spela kvar i sin moderklubb ytterligare en säsong. En säsong som för både honom och klubben kan bli en historik sådan.

Marcus Hedlund. Foto: Hagfors IBS

Marcus återvände hem till Hagfors för ett år sedan efter att spelat en säsong med Skoghalls IBK i Allsvenskan. Under den gångna säsongen så var han en av nyckelspelarna i laget när de tog sig till det allsvenska kvalet och nådde den bästa serieplaceringen sedan 2016. Poängmässigt slutade han på 35 poäng i serien, vilket var tredje mest i laget.

Säsongen slutade dock mindre roligt för Marcus, det då han i den första kvalmatchen mot IBK Lockerud Mariestad skadade knät och fick de två sista kvalmatcherna från läktaren. Efter att säsongen tog slut har Marcus fått knät undersökt och även genomfört en magnetkamerundersökning. Det har konstaterats Marcus drabbats av en korsbandsskada, men ingen skada som ska hindra honom från att vara spelklar när säsongen drar igång i slutet september.

Som nämndes ovan så kan den kommande säsongen bli en historik sådan för både Marcus och Hibs. Det är nämligen så att Marcus just nu står på 126 mål och totalt 239 poäng. Klubbrekordet för mest mål innehavs av Albin Englöw och är på 127, medan Daniel Karlstam har klubbrekordet för mest poäng och det är på 245 poäng. Så Marcus behöver göra två mål och totalt sju poäng för att kunna slå de båda rekorden.

Vi börjar med det som nog de flesta är nyfikna på, hur är det med knät?
- Det främre korsbandet har blivit uttänjt annars så var det inge fel på knät. Så det innebär att jag slipper operation och ska nu jobba med rehab för att få upp styrkan i benet igen.

Hur ser chanserna ut att du kan spela i seriepremiären?
- Jag skulle säga att det är stor chans för spel, om knät svarar som det bör av rehaben så tror jag att det kan bli spel redan i seriepremiären.

Hur ser du på säsongen som gått för både egen del och lagets?
- För min del så var det en helt okej säsong, mycket strul med både tänder och knän men spelmässigt så är jag ändå nöjd. Som lag gjorde vi en oerhört bra säsong, bättre än de flesta förväntat sig. Det kändes redan från början att vi var en trupp som trivdes tillsammans och hade ett gemensamt mål och då kommer resultaten automatiskt. Sen hade vi en bra blandning av både rutinerade och yngre spelare som kunde sporra varandra till bättre resultat.

Hur ser du på den kommande säsongen och vad tror du nyförvärven kan bidra med?
- Jag är övertygad om att vi gör en minst lika bra säsong som förra året. Stommen finns kvar i laget och har blivit ett år äldre tillsammans så det ser bra ut. Bjord och Erik känns som två viktiga nyförvärv. Erik är precis den rutinerade back som våra yngre backar kan luta sig mot när det blir stressigt, sen är han även duktig att sätta igång anfallen och styra från backpositionen. Bjord är ett oerhört viktigt tillskott då han dels har ett skott som är fruktat i hela division 1 och sen tycker jag att han får för lite beröm för den speluppfattning och passningsspel som han besitter.

Många har haft åsikter om den nya serieindelningen, vad är dina tankar om den?
- Jag tycker det ska bli kul att få möta lite nya lag och få se nya hallar. Det klart att det blir lite längre resor men samtidigt så en timme extra eller två spelar inte så stor roll.

Tankar kring att du närmar dig de båda klubbrekorden? Och i vilken/vilka omgång/ar tror du att du gör ditt andra mål respektive sjunde poäng till hösten?
- Givetvis är det något som jag har koll och det känns förstås stort att jag är nära att passera både Albin och Daniel. Oj! I den tredje matchen gör jag mitt andra mål och i den femte mitt sjunde poäng.

Fredrik Eriksson i sportgruppen om att Marcus blir kvar i klubben:
- Marcus betydelse för A-lagets framgångar under den senaste säsongen kan inte underskattas. Han blev precis den injektion i laget som vi hoppades han skulle bli när han återvände hem. Han bidrar i varje match både offensivt med sin poängproduktion och i defensiven med sitt aktiva försvarsspel. Han är en bra förebild både som spelare och person får våra unga spelare i A-laget.

Hur ser det ut med truppbyggandet i stort?
- Nu har vi 19 utespelare och två målvakter under kontrakt och det är vi nöjda med. Vi kommer inte aktivt jobba på att få in fler externa spelare. Sedan kan det eventuellt bli så att ytterligare någon junior flyttas upp innan seriespelet drar igång i höst, svarar Eriksson.

Statistik i A-laget:
Matcher: 152