Jesper Karlsson om segern mot Surahammar

04 MAR 2019 17:29
Satte nytt assistrekord i A-laget
  • Uppdaterad: 04 MAR 2019 17:29

A-laget vann lördagens hemmamatch mot Surhammars IBF med klara 9-2. Hibs hade åtta olika målskyttar i laget och de tre femmorna gjorde tre mål vardera.

Jesper Karlsson gjorde två assists i matchen och slog därmed Emil Johanssons klubbrekord för mest assists på en säsong från säsongen 2012/13. Emils tidigare rekord var på 29 assists (31 om man inkluderar DM) och Jespers nya ligger på 31 assists (33 om man inkluderar DM).

Nämns kring Jespers nya och Emils gamla assistrekord att Marcus Hedlund har spelat i Jespers femma denna säsongen och han spelade i Emils femma 2012/13.

Vi fick en pratstund med Jesper efter matchen.

Jesper Karlsson. Foto: Lars-Pether Sjöö

Seger med 9-2, siffror som säger att det var en stabil och säker seger, tycker du även speglar matchbilden?
Jag tycker vi är det bättre laget hela matchen.

Vad var det som framförallt gjorde att ni vann och kunde göra det med till slut sju måls mariginal?
Syndes att vi ville lite mer än sura och var rejält revanchsugna efter Arvika. Dom saknade också några spelare.

I matcherna förra veckan så hade laget lite kämpigare med målskyttet, är det något ni pratat på eller fokuserat på inför Sura-matchen?
Vi har haft lite extra fokus på det under veckan men det mesta handlar om att vi ska fortsätta köra för så länge lägena kommer så kommer målen. Allt kan inte sitta jämt utan inte fundera på det utan bara köra på.

I och med dina två assists så slog du Emil Johansson klubbrekord för mest assists på en säsong. 31 assists (33 om man inkluderar DM) har det blivit hittils, vad tror du är främsta orsakerna till att du lyckas komma upp i så många assists? Och vad tror du siffran kan sluta på?
Ja detta trodde jag inte innan säsongen. Beror på mycket att jag har haft bra avslutare runt mig. Framförallt "Hedda" (Marcus Hedlund) och "Star" (Mattias Karlsson) som jag har spelat mest med. Vi trivs väldigt bra ihop. Sedan har det blivit en del i PP. Sen får jag väl säga att jag har varit bra på suga åt mig blickarna så dom tror jag ska skjuta så hittar jag vidare. Kanske två assists till? Beror väl lite på om "Star" har tänkt göra mål snart (skratt).

I "juniorfemman" fick David "Space" Andersson kliva ner som center, hur tyckte du att det gick för honom på en numera rätt ovan position?
Tycker det funkade bra! Han har en bra form nu så han har gôtt stäm. Syns att han trivs både på och utanför banan.

På fredag väntar GS 86 hemma, hur går tankarna inför den?
Riktigt kul med fredagsmatchen och ett derby! Vi ska gasa på och gå för tre poäng så vi blir kvalklara och förhoppningsvis kunna utmana om andraplatsen!

Avslutningsvis får vi passa på att gratulera till den säkrade slutspelsplatsen i JAS. Vad skulle du säga är de främsta orsakerna till att ni tagit er till slutspel?
Tack så mycket! Framförallt att vi har varit väldigt jämna hela säsongen och gjort ett grymt jobb som lag. Även vunnit mot Karlstad och slagit Lillån borta, krävs sådana vinster om man ska få vidare. Särskilt med tanke på att ingen trodde vi skulle göra det förutom vi själva då. Sjukt stolt över grabbarna och dom är verkligen värda detta!

vf

stotta-logo-rotated