Idag hyllas Toni Walther

11 MAJ 2019 11:34
Gamla lagkamrater kommer hem för att hylla klubbens meste spelare genom tiderna
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2019 11:34

10 mars ifjol spelade Toni Walther sin 305:e och sista tävlingsmatch för Hagfors IBS A-lag när division 1-säsongen tog slut i och med matchen mot Arvika IBF. Toni debuterade i A-laget 7 oktober 2001 och gjorde totalt 16 säsonger i A-truppen. Idag kommer han hyllas i Uddeholm Arena för sin långa, trogna och framgångsrika karriär i klubben.

Toni Walther under en träning under kvalet till Allsvenskan 2016. Foto: Håkan Strandman, Värmlands Folkblad

15:00 idag börjar en hyllningsmatch där dagens Hagfors IBS A-lag ställs mot ”Walther Vänner”, ett lag som Toni själv valt ut som består av gamla lagkamrater till honom. Bland namn märks spelare som Daniel Karlstam, Albin Englöw, Marcus Pontusson och Rikard Eriksson.

De 305 matcher som Toni spelade i A-laget är mest genom tiderna av alla spelare som spelat i A-laget. Hans noteringar gällande mål, assist och poäng är alla topp 8 genom tiderna i klubben inom respektive kategori. Under hans 16 säsonger spelade Toni med totalt 159 lagkamrater i A-laget.

Toni har valt att entréintäkterna från dagens match ska tillfalla organisationen Ung Cancer. Ung Cancer är en ideell organisation för personer mellan 16 och 30 år som är berörda av cancer, som patienter eller som närstående. Ung Cancer är en partipolitiskt obunden organisation och medlemskapet är gratis för cancerberörda. De har som uppgift att skapa mötesplatser, sprida information och att vara de ungas röst både på individ- och gruppnivå.

Förutom själva matchen kommer det bli aktiviteter och tävlingar för både spelare och publik i pauserna.

Efter slutsignalen kommer den formella uppvaktningen av Toni ske.

Matchen börjar som sagt kl 15:00. Entrén öppnar kl 14:00. Entréavgiften är på 60 kr och alla barn och ungdomar som är 15 år eller yngre går in gratis.

Varmt välkomna!

vf